Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

Maandag® zet veiligheid en gezondheid voorop

VCA certificaat

Bij Maandag® Belgium zijn we fier dat we zopas onze VCA-bedrijfscertificering hebben behaald. Bij ons gaan werkplezier voor al onze medewerkers en een veilige, gezonde werkomgeving zo hand in hand. Zodat alle professionals zin hebben én houden in hun werk. Met ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA al meer dan 25 jaar de standaard in veilig, gezond en duurzaam werken.

Maandag® staat voor veiligheid

De veiligheid en gezondheid van onze professionals staat met stip voorop. Daar herinneren we onze medewerkers en opdrachtgevers voortdurend aan. Want in de drukte van de dag kan het zomaar zijn dat we dit uit het oog verliezen. Ook onder hoge druk is het van belang het overzicht te houden: wie zonder nadenken werkt, ziet veiligheid en gezondheid al snel over het hoofd. Bij Maandag® vinden we het heel belangrijk dat iedereen zich continu bewust is van de gevolgen van zijn doen en laten.

De vraag naar VCA-certificering groeit

Sinds 2021 richten wij ons volledig op projectsourcing. De huidige VCU- certificering geldt vooral voor uitzendbureaus. Die sluit daardoor minder goed aan bij de nieuwe weg die Maandag® is opgegaan. Vandaag werken onze professionals aan diverse projecten bij verschillende werkgevers. Vanuit die hoek kwam steeds vaker de vraag naar een VCA-certificering.

Omdat veiligheid bovenaan onze prioriteitenlijst staat en om in te gaan op de groeiende vraag van onze opdrachtgevers, besloot de Business Unit Engineering over te stappen op het VCA-certificaat. Zo leggen we een stevige basis voor onze professionals om iedere dag veilig en gezond aan de slag te gaan.

Niets dan voordelen

Met een VCA-certificaat in de hand blijven we met Maandag® een deskundige en betrouwbare partner. We onderscheiden ons hiermee van onze concurrenten. We hebben er keihard aan gewerkt om alle risico’s op de werkvloer in kaart te brengen en zo de kans op fouten minimaal te houden.

VCA certificaat Maandag Belgium

Stap voor stap naar een VCA-attest voor iedereen

Voor het VCA-certificaat moeten alle engineering professionals een VCA-attest hebben. En dat is gelukt. Door opleiding en het organiseren van toolboxmeetings en werkplekinspecties, kwam iedereen die nog geen attest had goed voorbereid op het examen en de medische keuring. Naast onze professionals hebben ook onze eigen interne medewerkers deze procedure doorlopen. Wij zijn fier dat iedereen geslaagd is voor het examen!

Aan alle professionals die hun certificaat behaalden zegt Maandag®: proficiat en ‘keep it safe’!

Relevant voor jou