Skip to footerSkip to content
Professional

"Maandag® geeft me de vrijheid die ik zocht!"

Banner afbeelding blog

Elias zocht vrijheid, en vond die bij Maandag®. Zo kan hij proeven van verschillende soorten jobs, met de zekerheid van een vast contract. “Via Maandag® werk ik als HSE-coördinator voor een bouwproject op zee. Een tijdelijk project waarin ik tonnen ervaring opdoe. Precies wat ik zocht!”

Ruimte om te proeven

Werkt Elias op jouw project? Dan zorgt hij ervoor dat je medewerkers veilig aan de slag kunnen. Elias is Health, Safety en Environment coördinator. “Ik ben er wat onvermoed ingerold.” geeft hij toe. “Ik studeerde chemie en startte bij een bedrijf gespecialiseerd in gasmetingen. Veiligheid was er een van de kerntaken.”

Zijn eerste werkervaring bracht Elias op het idee om de wereld van veiligheid te doorgronden. Hij koos voor de opleiding preventieadviseur niveau één. “Waarom net die richting? Ik wilde mijn horizon verbreden. De opleiding gaat over meer dan veiligheid in de chemie alleen. Met dat diploma op zak kan ik in quasi elke sector aan de slag. Het geeft me de ruimte die ik zoek. Ik wil proeven van verschillende jobs voor ik me settel.”

In zee met Maandag®

En dan werd Elias gecontacteerd door Vince van Maandag®. “Hij heeft me via LinkedIn opgesnord”, lacht Elias. “Vince luisterde naar mijn ambities en zag meteen een match met een project bij een aannemer die met kraanschepen grote bouwprojecten op zee realiseert. Het bedrijf zocht een veiligheidscoördinator voor een project in Bristol, een tijdelijk project waarin ik tonnen ervaring kon opdoen. Precies wat ik zocht!”

Daarna ging het snel. Na een gesprek met Vince van Maandag® vertrokken Elias en Vince de dag zelf nog naar de opdrachtgever. “We waren er snel uit”, herinnert Elias zich. “En pas wanneer ik helemaal tevreden was met het aanbod, bood Vince me een contract aan bij Maandag®.”

“Ik verzorg nu de veiligheid van een enorm bouwproject met twee hijskranen op de Noordzee”, vertelt Elias enthousiast. “We zitten voorlopig in de voorbereidende fase. Ik leg de veiligheidsvoorschriften van alle stakeholders – waaronder de Britse overheid – naast elkaar en stem ze op elkaar af. Het is zoeken naar oplossingen waar iedereen zich in kan vinden: de arbeiders, de kapiteins, de managers, enzovoort. Ik vind het fantastisch om met al die mensen in contact te komen.”

Papierwerk, da's voor Maandag®

Maandag® zorgt intussen dat de administratie op orde blijft. “Maandag® regelt alles voor mijn loon, extralegale voordelen en verlof. Maar ze gaan nog een stapje verder”, vult Elias aan. “Bij de geboorte van mijn dochtertje, stuurde Vince me een cadeautje op. En wanneer ze ziek was, hielp Maandag® me om sociaal verlof aan te vragen. Zo kon ik voor haar zorgen zolang dat nodig was. En daar ben ik Vince en co. heel dankbaar voor!”

Relevant voor jou