Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

In de war for talent zet Maandag® Belgium volop in op training on-the-job!

Bootcamp

"In een wereld waarin de jobs voor het rapen liggen, maar je als onderneming de geschikte kandidaten niet vindt, moet je out-of-the box denken. Je kan blijven zoeken naar het schaap met 5 poten. Veel succes trouwens! Of je kan een schaap met 4 poten zoeken en opleiden met de vereiste skills. Maar daar stopt het uiteraard niet", zegt Jan van Soest, programmamanager Learning & Development bij Maandag®.

We vinden ze niet

In de zoektocht van Maandag® naar geschikte recruiters en business managers stuitte men op het feit dat kandidaten niet de vereiste sales, noch ervaring hadden binnen het juiste vakdomein: life science, bouw of engineering. Daarom kozen mensen ook niet voor Maandag® omdat de connectie met de markt en de vereiste skills er niet was.

De bootcamp zorgt voor een echte kickstart bij Maandag®. Je leert er op een leuke en informele manier zowel jouw collega’s als de bedrijfscultuur kennen. Ik vind de kennisdeling en -overdracht tussen collega’s een echte troef. Er is een goed evenwicht tussen theorie en praktijk. Het enthousiasme van de deelnemers is aanstekelijk en geeft me voldoening. Zo merk ik bij hen een ongelofelijke drive en goesting om met de nieuwe tips & tricks van hun collega’s aan de slag te gaan. - Pol Joos, recruiter Maandag® Belgium -

Denken in oplossingen

Vinden we de juiste profielen niet, dan creëren we ze zelf. En zo was het idee van het bootcamp geboren: kandidaten via een aangepast Academy opleidingstraject vaardig maken met de benodigde skills. Na de onboardingsweek op het hoofdkantoor in Amsterdam volgt een intensief 3-weken durend programma, waarbij het snel vergaren van kennis, vaardigheden en de juiste attitude de rode draad vormen.

Bootcamp felicitaties
Het einde is nog niet in zicht

Groei en persoonlijke begeleiding van de medewerkers staat centraal, waarvoor er natuurlijk voldoende capaciteit en vermogen beschikbaar moet zijn op de werkvloer.

Om hieraan tegemoet te komen, werd bootcamp 2.0 opgestart met als doel: bestaande collega’s coachen tot trainer en zorgen dat de vereiste competenties permanent intern aanwezig zijn. Op die manier kan men voortdurend de kennis vergroten (L&D) en sneller inspelen op veranderingen in het team.

Hoe sneller de collega’s zijn ingewerkt, hoe sneller ze kunnen bijdragen aan het behalen van onze targets en ze zich op hun gemak voelen tijdens een intake gesprek.

Hierbij is het in mijn ogen interessant om de opgedane kennis te delen en praktijk voorbeelden te gebruiken. Dit door oefening, waarbij feedback, tips & tricks een belangrijk onderdeel zijn. - Vince Wallaert, Recruiter Maandag® Belgium -

Bootcamp op maat van de cultuurwaarden

Bij Maandag® halen we elke dag het beste uit onszelf. En dat uit zich volledig het vernieuwde bootcamp en onze cultuurwaarden:

    Focus op de job die uitgevoerd moet worden

    Snel kunnen schakelen met en tussen de verschillende teams

    Verrassend (innovatief) in de oplossing die aangeboden en gekozen wordt

    Fris door het tussentijds aanpassen van het opleidingstraject (actueel houden ifv marktontwikkelingen en samenstelling vh team)

    Lef omdat we er niet voor terugdeinzen om hulp te vragen wanneer er obstakels opduiken

Ben je benieuwd welke mogelijkheden Maandag® jou biedt, ontdek het hier.

Relevant voor jou