Skip to footerSkip to content
Goed verhaal

174 euro die je liever niet wilt uitgeven

Klikvast tijdens het rijden

Smartphones, ze zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Maar ze kunnen ook een reëel gevaar vormen wanneer je ze gebruikt tijdens het autorijden. Social media, berichten, je mails checken… onze aandacht wordt veel te snel afgeleid terwijl het noodzakelijk is om geconcentreerd te blijven op het verkeer.

Klikvast tijdens het rijden, ook je smartphone

Ook bij Maandag® Belgium zetten we maar al te graag onze schouders mee onder veiligheid in het verkeer. Er gebeuren nog teveel ongevallen met slachtoffers door afleiding achter het stuur.  

Concreet betekenen de nieuwe regels dat je als bestuurder niet meer mag bellen wanneer jouw smartphone op je schoot, in de middenconsole of op de passagierszetel ligt. Ook het gebruikals gps of muziekspeler wordt verboden, tenzij het toestel vastgeklikt zit in een speciaal daarvoor bestemde houder.  

Om die reden voorzien wij al onze medewerkers én professionals een handige en makkelijk installeerbare smartphonehouder voor in hun auto.  

Hogere boetes  

Niet enkel de regels worden strenger, ook de boetes stijgen. Wie betrapt wordt, riskeert een boete (3e graad) van 174 euro plus administratieve kosten. Bij dagvaarding voor de politierechtbank kunnen de boetes tevens oplopen tot 4000 euro. Denk dus vanaf nu 2 keer na vooraleer je je smartphone gebruikt in het verkeer! 

Meer info over het gebruik van smartphones en andere mobiele apparatuur tijdens het rijden, vind je op de website van VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde): https://www.veiligverkeer.be/themas/afleiding.  

Bron: website VSV  

Relevant voor jou