Skip to footerSkip to content
Mijn Maandag
  Menu
  Goed verhaal

  Wat is projectsourcing?

  16 feb. 2022
  Wat is projectsourcing?

  Maandag® Belgium is als projectsourcing bureau actief in de bouw, engineering en life sciences. Maar wat is projectsourcing eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat is het verschil tussen een uitzendkantoor en een projectsourcing bureau?

  Onze collega Pol Joos, Recruiter Engineering bij Maandag® vertelt je er graag meer over.

  Wat is projectsourcing?

  Bij projectsourcing werk je, via een vaste werkgever, op diverse projecten bij verschillende opdrachtgevers. Bedrijven die beroep doen op een projectsourcing bureau krijgen zo de mogelijkheid om specifieke expertise in te huren om hun projecten tot een goed einde te brengen. Vaak zijn werknemers die bij een projectsourcing bureau werken dan ook specialisten binnen hun vakgebied. Dit gaat zeker ook op voor de professionals van Maandag® Belgium. Het zijn hoger opgeleide technische professionals die actief zijn binnen bouw, engineering en life sciences.

  Wat is het verschil tussen een uitzendkantoor en een projectsourcing bureau?

  Bij een uitzendkantoor krijg je voor het uitvoeren van tijdelijke opdrachten een interim contract van bepaalde duur aangeboden. Nadat je de opdracht hebt afgerond, stopt ook je contract en kom je in principe zonder job te zitten. Bij een projectsourcing bureau als Maandag® loopt dit anders.

  Maandag® treedt op als jouw vaste werkgever. Wij bieden jou een contract van onbepaalde duur met alle daarbij horende (extra)legale voordelen. Als professional ben je dus vast in dienst bij Maandag®. En terwijl jij geniet van de zekerheid van een vast contract, zetten wij jouw expertise in op diverse projecten bij verschillende opdrachtgevers. Dus ook wanneer je een project afrondt bij één van onze opdrachtgevers, blijft jouw contract bij Maandag® verder lopen. Samen met jou kijken we dan welke nieuwe projecten aansluiten bij jouw ambities en nemen we zo de volgende stap in jouw carrière.

  Idealiter sluiten verschillende projecten elkaar aan. Maar is dit niet zo? Geen nood. Wij maken van de gelegenheid gebruik om aan de hand van opleidingen jouw skills en expertise verder te ontwikkelen in afwachting van een nieuw boeiend project.

  Wat zijn de voordelen van projectsourcing?

  Zekerheid Bij Maandag® bieden wij onze professionals meteen een vast contract. Met ons contract van onbepaalde duur geniet je van vele extralegale voordelen: hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, maaltijdcheques, eindejaarspremie, … en als de functie het vereist, kan ook een Maandag® wagen onderdeel zijn van je loonpakket. Ga je met vakantie? Of ben je ziek? Ook daar neemt Maandag® haar rol op als werkgever. Je bouwt ook gewoon anciënniteit op bij Maandag®. Diverse professionals kunnen reeds terugblikken op een jarenlange, succesvolle carrière bij Maandag®.

  Groeien door verschillende ervaringen We zetten jouw expertise in op diverse projecten binnen jouw vakgebied. Zo kom je in aanraking met verschillende bedrijven. Op die manier krijg je de kans om op korte tijd uiteenlopende ervaringen op te doen. Je komt in aanraking met vakspecialisten waar jij op jouw beurt ervaringen mee kunt uitwisselen. Dit zowel op jouw project, als binnen Maandag®. Want op regelmatige basis komen wij met onze professionals samen zodat ook jij kan kennis maken met jouw Maandag® collega’s. Zo blijf jij voortdurend groeien.

  Opleidingen via de Maandag® Academy Binnen projectsourcing is het belangrijk om je voortdurend te blijven ontwikkelen binnen je technische expertise. Maar bij Maandag® vinden we persoonlijke ontwikkeling even belangrijk. Daarom zetten wij hard in op de ontwikkeling van onze medewerkers. Via onze Maandag® Academy en online opleidingsplatform bieden wij uiteenlopende opleidingen aan die deze persoonlijke ontwikkeling mogelijk maken. En zijn er specifieke vaktechnische opleidingen nodig, dan maken wij ook daar werk van. Zo kunnen onze Maandag® professionals, zowel qua persoon als op vlak van technische kennis en expertise, stappen maken en steeds blijven groeien.

  Zijn er ook nadelen aan werken via projectsourcing?

  Werken via projectsourcing is niet voor iedereen weggelegd. Omdat je op verschillende projecten wordt ingezet, kom je vaak in andere werkomgevingen terecht. En hoewel de projecten bij Maandag® vaak langdurige projecten zijn, moet je ergens wel om kunnen met verandering. Projectsourcing is ideaal voor mensen die op korte termijn veel ervaring willen opdoen. Zichzelf voortdurend willen ontwikkelen en steeds het beste uit zichzelf willen halen.

  Wat betekent projectsourcing bij Maandag®?

  Werken op basis van projectsourcing bij Maandag® betekent dat wij als werkgever samen met jou gaan kijken naar jouw expertise, skills en ervaringen. Ook als je een project krijgt toegewezen, houden we contact en leren we elkaar steeds beter kennen. We gaan dieper in op wat jou doet uitkijken naar maandag. Op die manier blijven wij werken aan jouw persoonlijke groei en zetten wij jouw skills in op projecten waar jij energie van krijgt.

  Klinkt werken via projectsourcing wel iets voor jou? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina of stuur ons jouw CV via een open sollicitatie.


  Relevant voor jou

  Cisse Peeters

  Dankzij Maandag® ben ik terecht gekomen in een nucleair bedrijf, een sector waar ik nooit had gedacht te kunnen werken.

  10 sep. 2022