Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Game design en development

 • E-learning

Tijdens het HBO-programma Game design & development leer je alles over het ontwerpen en ontwikkelen van games. Inclusief lesmateriaal.

Tijdens het HBO-programma Game design & development leer je naast het ontwerpproces alles over het ontwikkelen van games.Je leert eerst meer over het ontwerpen van een succesvolle gamebeleving en -ervaring. Welke invloed hebben de ontworpen spelonderdelen op de uiteindelijke gebruikerservaring? En hoe maak je een game spannend? Uiteindelijk leer je ook hoe je een game kunt ontwerpen, testen en programmeren. Na afronding van deze opleiding ben je in staat om games te bedenken en te ontwikkelen.De opleiding is zeer praktijkgericht. Je doet niet alleen de benodigde kennis op, maar past deze meteen toe in verschillende uitdagende opdrachten. Zo bouw je je skills stap voor stap verder uit.

In het kort

Benieuwd naar het geheim achter succesvolle games? Kies dan voor het HBO-programma Game design en development waarin je naast het ontwerpproces alles leert over het ontwikkelen van games.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je eerst meer over het ontwerpen van een succesvolle gamebeleving en -ervaring. Welke invloed hebben de ontworpen spelonderdelen op de uiteindelijke gebruikerservaring? En hoe maak je een game spannend? Uiteindelijk leer je ook hoe je een game kunt ontwerpen, testen en programmeren. Na afronding van deze opleiding ben je in staat om games te bedenken en te ontwikkelen.

De opleiding is zeer praktijkgericht. Je doet niet alleen de benodigde kennis op, maar past deze meteen toe in verschillende uitdagende opdrachten. Zo bouw je je skills stap voor stap verder uit.

Daarom kies je voor het HBO-programma Game design en development
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige HBO-bachelor Communication and multimedia design.

Doelgroep en toelating

Deze opleiding is bestemd voor iedere professional die zich wil specialiseren in het ontwerpen en ontwikkelen van games. Bijvoorbeeld omdat je zelf een game wilt ontwerpen en ontwikkelen, of omdat je in je werk een goede gesprekspartner wilt zijn voor game-ontwerpers. Deze opleiding is dan ook zeker een goede aanvulling op de vakkennis van CMD’ers. De opleiding is onder andere geschikt voor adviseurs online media, communicatieadviseurs, content managers, marketingcommunicatiespecialisten of multimediaspecialisten. Ook wanneer je nog niet in de Communicatie of Multimedia Design werkt, maar wel toe bent aan een volgende carrièrestap, is deze opleiding geschikt.

Voor toelating tot het HBO-programma Game design en development is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

De opleiding

Tijdens de opleiding maak je kennis met de belangrijkste aspecten van game design. Je leert een game ontwerpen en je leert de keuzes die je daarbij maakt te onderbouwen in een Game Design Document. Je levert een perfect ontwerp voor de start van de gameontwikkeling. Met deze kennis en vaardigheden in huis kun je een aantrekkelijke en communicatief doeltreffende game ontwerpen voor de doelgroep. Verder leer je hoe je op basis van een game design een game tot stand brengt. Er is aandacht voor het productieproces en je gaat zelf aan de slag met het bouwen, testen en optimaliseren van een game.

Examens en diploma

Elke module wordt afgerond en getoetst, bijvoorbeeld met een flexibel LOI-examen, dat iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland, of een casus waarbij je een aantal opdrachten maakt. Hierin laat je zien dat je de opgedane kennis kunt toepassen in een realistische praktijksituatie en de gemaakte keuzes theoretisch kunt onderbouwen. Je kunt deze opdrachten gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent.

Aan examens en praktijkopdrachten zijn meestal kosten verbonden. Je vindt alle kosten voor deze opleiding overzichtelijk bij elkaar onder Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op het diploma HBO-programma Game design en development. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie. Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Niet voor niets heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, naast de NVAO-accreditatie van alle individuele bacheloropleidingen, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Bovendien zijn aan LOI Hogeschool verschillende lectoren verbonden. Zij onderhouden een (internationaal) kennisnetwerk zodat de opleiding gegarandeerd aansluit bij de nationale én internationale arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 3 x € 399,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 3 x € 99,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.