Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

Examen Leasing

  • Examenvoucher

Toets je kennis over leasing. Maak het examen Leasing! ✓ Examen bij de opleiding Leasing ✓ NIBE-SVV ✓ Lees meer!

U schrijft zich in voor een los examen. Nadat uw inschrijving bij NIBE-SVV is binnengekomen wordt er met u contact opgenomen om eventuele ontbrekende gegevens bij u op te vragen die nodig zijn om uw inschrijving in behandeling te kunnen nemen. Zodra uw gegevens compleet zijn kunnen wij u inschrijven voor het betreffende examen. Binnen enkele dagen ontvangt u per mail inloggegevens voor e-Connect, uw digitale (leer)omgeving. Via e-Connect reserveert u de datum, het tijdstip en de locatie van uw examen. Na de examenboeking ontvangt u per mail een bevestiging van uw inschrijving. Deze boekingsbevestiging dient u mee te nemen naar de examenlocatie (op papier of op uw mobiele telefoon). Vergeet ook niet een geldig id-bewijs mee te nemen! NIBE-SVV maakt zo spoedig mogelijk, uiterlijk na 4 weken, het examenresultaat bekend via e-Connect.

Leerplan

Examenvorm

Digitaal examen

Examenduur

60 minuten

Aantal vragen

18

Slaaggrens

70%

Rooster

60 minuten

Diploma uitreiking

Voor wie?

De opleiding Leasing en het bijbehorende examen Leasing is interessant voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met leasing. Van medewerkers van kredietmaatschappijen tot kredietanalisten van banken en van marketingmedewerkers tot juridisch specialisten.

Leerdoel(en)

In de opleiding Leasing doe je kennis op over verschillende leasevormen en -varianten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bestudeer je de financiële positie van een klant, de mogelijkheden en risico’s van verschillende leaseproducten en de wet- en regelgeving die erbij hoort. De opleiding is in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) ontwikkeld. Na afloop van de opleiding kun je je inzicht aantonen door middel van het examen Leasing.