Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Inleiding juridisch vertalen Engels

 • E-learning

Het korte HBO-programma Inleiding juridisch vertalen Engels biedt in korte tijd een goede kennismaking met deze specialisatie. Geeft recht op 140 PE-punten.

Het korte HBO-programma Inleiding juridisch vertalen Engels is een goede keuze voor vertalers die zich in korte tijd willen specialiseren in de richting juridisch vertalen. De opleiding biedt inzicht in typen juridische vertalingen. Daarbij ga je zelf aan de slag met het vertalen van juridische documenten (bijv. koopovereenkomsten, trouwaktes, processen-verbaal), onder begeleiding van vertalers die gespecialiseerd zijn in deze richting.Deze opleiding geeft bovendien recht op 140 Permanente Educatie Punten (PE-punten) behalen voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in slechts één maand het verplichte aantal nascholingsuren voor vijf jaar.Het korte HBO-programma Inleiding juridisch vertalen - Engels omvat verschillende modules uit de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Vertaler Engels. Succesvolle afronding biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar deze volledige bachelor.

In het kort

Het HBO-programma Inleiding juridisch vertalen Engels is een goede keuze voor vertalers die zich in korte tijd willen specialiseren in de richting juridisch vertalen. De opleiding biedt inzicht in verschillende typen juridische vertalingen. Daarbij ga je zelf aan de slag met het vertalen van juridische documenten (bijv. koopovereenkomsten, trouwaktes, processen-verbaal), onder begeleiding van  vertalers die gespecialiseerd zijn in deze richting.

Deze opleiding geeft bovendien recht op 140 Permanente Educatie Punten (PE-punten) voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in slechts één maand het verplichte aantal nascholingsuren voor vijf jaar. 

Daarom kies je voor het HBO-programma Inleiding juridisch vertalen Engels
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Maak kennis met de specialisatie juridisch vertalen.
 • Geeft recht op 140 PE-punten.
 • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
 • Inclusief vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij doorstroming naar de bachelor HBO Vertaler Engels.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Inleiding juridisch vertalen Engels is bestemd voor vertalers Engels die ingeschreven staan in het Register beëdigde tolken en vertalers en in het kader van nascholing PE-punten moeten halen. Maar ook voor iedereen die zich buiten de PE-verplichting om wil specialiseren in juridisch vertalen.

Je bent bij voorkeur werkzaam als vertaler en hebt een (ver)taalopleiding Engels op HBO- of WO-niveau met succes afgerond. Je kunt deze opleiding ook volgen wanneer je bijna bent afgestudeerd. Specifieke voorkennis op het gebied van juridisch vertalen is niet vereist.

De opleiding

Tijdens de opleiding komen diverse onderwerpen aan bod, zoals vorm en stijl, vertaalstrategieën, het beoordelen van een vertaling, burgerlijk recht, sociaal recht en internationaal recht.

Na afronding:

 • heb je kennis van grondwettelijke basis, de structuur en organisatie van de Nederlandse en buitenlandse rechtssystemen.
 • beschik je over actuele kennis van diverse terreinen van recht en rechtspraak in Nederland en het buitenland.
 • heb je kennis van de geschiedenis van de juridische vertaalwetenschap.
 • ken je het proces van juridisch vertalen en weet hoe je een vertaalstrategie bepaalt.
 • ben je in staat om juridische vertalingen te beoordelen op gekozen vertaalstrategie.
 • kun je zelf een eenvoudige juridische vertaling maken.
 • heb je zicht op het beroep juridisch vertaler en de arbeidsmarkt.
 • heb je een netwerk opgebouwd van medestudenten en docenten op het gebied van juridisch vertalen Engels.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk examen. Dit bestaat uit een vertaling van een tekst vanuit het Engels naar het Nederlands.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op een diploma. Dit kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde module, mits deze inhoudelijk overeenkomt.

Met dit HBO-programma worden bovendien 140 Permanente Educatie Punten (PE-punten) behaald (categorie A t/m D) voor het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Zo haal je in slechts één maand het verplichte aantal nascholingsuren (categorie A t/m D) voor vijf jaar.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 1 maand

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 1 x € 389,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig) Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 99,00. Hiervoor mag het examen één keer worden afgelegd. Alleen voor een eventueel herexamen worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.