Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Spelling en grammatica - Basis

 • E-learning

Verbeter je spelling en grammatica en leer in korte tijd foutloos Nederlands. Start direct, schrijf nu in.

De spelling en grammatica van de Nederlandse taal zijn voor veel mensen moeilijk. Bekende problemen zijn bijvoorbeeld de dt-regel, au of ou, dubbele letters of niet. Wil jij meer leren over de spelling- en grammaticaregels van het Nederlands? Kies dan voor deze basiscursus Spelling en grammatica. Je krijgt veel voorbeelden en gaat meteen oefenen met de Nederlandse spelling en grammatica. Je zult zien dat je kennis in korte tijd enorm toeneemt en het aantal fouten dat je maakt, naar beneden gaat. Na deze cursus schrijf je met gemak die brieven, e-mails en andere teksten, zonder fouten!

In het kort

De spelling en grammatica van de Nederlandse taal zijn voor veel mensen moeilijk. Bekende problemen zijn bijvoorbeeld de dt-regel, au of ou, dubbele letters of niet. Wil jij meer leren over de spelling- en grammaticaregels van het Nederlands? Kies dan voor deze basiscursus Spelling en grammatica. Je krijgt veel voorbeelden en gaat meteen oefenen met de Nederlandse spelling en grammatica. Je zult zien dat je kennis in korte tijd enorm toeneemt en het aantal fouten dat je maakt, naar beneden gaat. Na deze cursus schrijf je met gemak die brieven, e-mails en andere teksten, zonder fouten!

Daarom kies je voor de cursus Spelling en grammatica - Basis
 • Deze cursus Spelling en grammatica is kosteloos te volgen met STAP-budget.
 • Vergroot en verbeter in 4 maanden je taalvaardigheid.
 • Flexibel via thuisstudie, goed te combineren met een baan.
 • Onmisbare kennis en heldere uitleg.
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Beter leren met uitleg in video’s.

Doelgroep en toelating

De cursus Spelling en grammatica - Basis is bestemd voor iedereen die het Nederlands beter wil leren schrijven, volgens de nieuwste spelling. Deze cursus is ook zeer geschikt als opfriscursus. Na afloop van de cursus ken je de nieuwste Nederlandse spellingregels en de grammatica.

Voor de cursus Spelling en grammatica – Basis is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel moet je kennis van de Nederlandse taal goed genoeg moet zijn om in het Nederlands een opleiding te kunnen volgen en werk te kunnen uitvoeren waarbij Nederlands de voertaal is.

De cursus

Tijdens de cursus Spelling en grammatica – Basis leer je de regels van het Nederlands en ga je veel oefenen met spelling en grammatica. Je leert onder meer woorden goed afbreken en leestekens op de juiste plaats in een zin plaatsen. Ook leer je wanneer je er een n of s tussen twee woorden hoort. Omdat veel mensen het lastig blijven vinden, is er ook aandacht voor werkwoorden. In het onderdeel Grammatica gaan we in op ontleden: het benoemen van woordsoorten en het opdelen van zinnen in woordgroepen. Hieronder zie je per module wat er wordt behandeld.

Spelling

Met deze module leer je door middel van voorbeelden en oefeningen de correcte spelling. Na afloop van deze module kun je complexe zinnen en teksten foutloos schrijven. Aan bod komen onder meer:

 • Spelling van woorden
 • Werkwoorden correct schrijven
 • Leestekens plaatsen
 • Afbreekregels
 • Aaneenschrijven en losschrijven van woorden
 • Omgaan met lastige spellingkwesties.
Grammatica

In dit deel leer je meer over de grammatica van de Nederlandse taal. Wat je leert, kun je meteen gebruiken in bij het spreken en schrijven. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Verschillen soorten woorden, zoals lidwoorden, zelfstandige naamwoorden en werkwoorden.
 • Tijden van werkwoorden, zoals tegenwoordige tijd en verleden tijd.
 • Verschillende zinsdelen, zoals onderwerp en gezegde.
 • Zinsdelen.

Examens en diploma

De cursus Spelling en grammatica – Basis sluit je af met verschillende eindopdrachten. Deze kun je gewoon thuis maken wanneer jij er aan toe bent.

Bij de cursus Spelling en grammatica – Basis hoort geen examen. Wanneer je beide modules van de cursus met een voldoende hebt afgerond, ontvang je een LOI-certificaat.

Wil je meer leren en je kennis van het Nederlands verder uitbreiden, kies dan voor de cursus Spelling en grammatica – gevorderd of de cursus Nederlands – Gevorderd.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 55,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.