Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

MBO Keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd

 • E-learning

Digitale vaardigheden komen overal van pas! Met deze cursus van 3 maanden kun jij je werk straks nog beter doen. Studeer in je eigen tempo bij NTI.

Of je nu in de zorg werkt, in de administratie of als HR-medewerker, digitale vaardigheden komen vrijwel overal van pas. Er wordt steeds meer digitaal gecommuniceerd, (klant)gegevens worden digitaal bewaard en ICT-systemen ondersteunen steeds meer processen in bedrijven en organisaties. Tijdens het keuzedeel digitale vaardigheden gevorderd krijg je allerlei werkprocessen onder de knie. Je krijgt inzicht in de koppeling tussen systemen en het op juiste wijze verspreiden en bewaren van informatie. Na afloop heb je een erkend mbo-certificaat op zak. Een mooie aanvulling op je cv!

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens het keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd leer je omgaan met systemen, programma’s en gegevens in jouw werk. Je leert de juiste zoekstrategie toepassen om informatie van het internet te verzamelen en controleert de content op correctheid en kwaliteit. Ook leer je gegevens beheren met de juiste systemen en opslagmedia. Jij voert gegevens vlot in en kent de applicaties hiervoor. Tot slot weet je hoe je gegevens op een juiste manier moet bewaren en verwijderen, waarbij je rekening houdt met de procedures van de organisatie.

LINK: Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Werken met invoermogelijkheden
 • Hulpmiddelen, applicaties en gebruiksmogelijkheden
 • Controleren op correctheid en kwaliteit
 • Kiezen van een werkwijze, techniek, vorm en middel
 • Informatie selecteren van het internet of uit een bron
 • Content samenstellen en delen
 • Herkomst, betrouwbaarheid en relevatie van informatie
 • Bewaaromstandigheden bewaken
FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Doe examen wanneer jij eraan toe bent. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt je studieduur gratis verdubbelen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken, vragen stellen en een actueel overzicht zien van je cijfers en examens. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw studiecoach of docent. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen.

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

 • Diploma mbo niveau 2
 • Diploma vmbo (K, G, T)
 • Diploma lbo of vbo, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
 • Een overgangsbewijs havo of vwo naar het vierde leerjaar

LINK: Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Doe de gratis toelatingstoets!

Wanneer je niet aan de opleidingseis voldoet voor de opleiding MBO Keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd, kun je deelnemen aan de toelatingstoets. Slaag je voor deze toets en ben je minimaal 18 jaar? Dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze! Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo-, basisopleiding of keuzedeel van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de cursus? Vraag dan een studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving.

Diploma uitreiking

Hoe rond ik het keuzedeel af?

Het keuzedeel Digitale vaardigheden gevorderd sluit je af met een theorie-examen en een Proeve van Bekwaamheid. Het theorie-examen kun je dagelijks doen op tal van locaties in Nederland. Voor de Proeve maak je thuis een opdracht en deze wordt door middel van een vraaggesprek getoetst bij NTI in Leiden.

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Lees hier meer over hoe flexibel examineren werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel erkend mbo-certificaat

Na succesvolle afronding van het keuzedeel ontvang je een officieel mbo-certificaat. Het certificaat is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. Een waardevolle aanvulling op je cv dus, waarmee jij je onderscheidt op de arbeidsmarkt!