Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Storytelling en beleving

 • E-learning

Het HBO-programma Storytelling en beleving omvat diverse modules uit de bachelor CMD en leert je storytellingtechnieken inzetten bij communicatie-uitingen.

Storytelling brengt het verhaal van een merk, product of organisatie tot leven. Het resultaat? Een boodschap die beter blijft hangen, een groter bereik en een positief effect op je imago. Maar hoe vertel je een goed verhaal? En hoe kun je dit laten aansluiten bij de (marketing en communicatie-)strategie en doelstellingen van een organisatie? Je leert het in deze inspirerende opleiding!Het HBO-programma Storytelling en beleving leert je creatief denken en een sterk verhaal vertellen en vormgeven. Ook leer je hoe je storytellingtechnieken in kunt zetten bij een (multimediale) communicatie-uiting en zo de gewenste beleving bij de doelgroep kunt creëren.Je doet niet alleen de benodigde kennis op, maar past deze meteen toe in verschillende opdrachten. Na afronding ben je dan ook klaar om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Kennis van storytelling is veelgevraagd op de arbeidsmarkt. Het diploma vormt dan ook een waardevolle aanvulling op je cv!

In het kort

Storytelling brengt het verhaal van een merk, product of organisatie tot leven. Het resultaat? Een boodschap die beter blijft hangen, een groter bereik en een positief effect op je imago. Maar hoe vertel je een goed verhaal? En hoe kun je dit laten aansluiten bij de (marketing en communicatie-)strategie en doelstellingen van een organisatie? Je leert het in deze inspirerende opleiding!

Het HBO-programma Storytelling en beleving leert je creatief denken en een sterk verhaal vertellen en vormgeven. Ook leer je hoe je storytellingtechnieken in kunt zetten bij een (multimediale) communicatie-uiting en zo de gewenste beleving bij de doelgroep kunt creëren.

De opleiding is sterk praktijkgericht. Je doet niet alleen de benodigde kennis op, maar past deze meteen toe in verschillende opdrachten. Na afronding ben je dan ook helemaal klaar om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Kennis van storytelling is veelgevraagd op de arbeidsmarkt. Het diploma vormt dan ook een waardevolle aanvulling op je cv!

Daarom kies je voor het HBO-programma Storytelling en beleving
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Zeer waardevolle toevoeging op je cv.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Naar keuze thuis of klassikaal te volgen.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding CMD.

Doelgroep en toelating

Het HBO-programma Storytelling en beleving is bestemd voor iedereen die creatiever wil leren denken en een goed verhaal wil kunnen vertellen en overbrengen. Bijvoorbeeld voor (toekomstige) professionals bij onder andere mediabedrijven, uitgeverijen, communicatie- of reclamebureaus die te maken hebben met het ontwikkelen van media-uitingen en communicatie. De opleiding is een goede keuze wanneer je zelf een functie hebt of ambieert waarin je concepten moet kunnen ontwikkelen, maar ook wanneer je concepten van anderen wilt kunnen beoordelen.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

Dit korte HBO-programma bevat de module 'Storytelling en beleving' uit een erkende bacheloropleiding. De opleiding leert je om technieken op het gebied van storytelling in te zetten bij het maken van communicatie- en multimediaproducten en zo de gewenste beleving bij de doelgroep te bereiken. Wat is moderne storytelling? Hoe vertel je een verhaal? Welk effect heeft storytelling? En hoe kun je storytelling toepassen?

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn o.a:

 • de verschillende toepassingen van storytelling in het bedrijfsleven (klantbeleving, het inspireren en motiveren van medewerkers, het positioneren van een merk, het organiseren van samenwerkingen met partners).
 • de verschillende functies van professionals binnen storytelling.
 • storytellingtechnieken als effectief middel om communicatiedoelstellingen binnen een organisatiestrategie te behalen.
 • de rol van emotie.
 • elementen en opzet van een verhaal (plot, personage, character, conflict, climax, cliffhanger, reis van de held).
 • verhalende technieken (gebruik van symbolen, archetypen en imperfecte personages, beeldspraak, verhalen met een valse start).
 • multimediale technieken om een verhaal over te brengen en een beleving te creëren.

Examens en diploma

Het HBO-programma Storytelling en beleving wordt afgesloten met een inzendopgave die je thuis kunt maken. Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding geeft recht op het diploma HBO-programma Storytelling en beleving. Dit kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 379,00 Collegegeld klassikaal : 2 x € 409,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 69,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.