Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

Motivational Interviewing voor de Zorg

  • E-learning

Haal het beste uit je gesprekspartner met de vijf stappen van motiverende gespreksvoering. Leer het nu!

Motivational interviewing of motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte techniek van communiceren. Het helpt om de intrinsieke motivatie om te veranderen te versterken. De techniek is eenvoudig aan te leren, maar vraagt veel oefening in de praktijk. Tijdens deze training leer je de basistechniek met veel opdrachten en oefeningen voor in je eigen werk. De perfecte manier om kennis te maken met de methode en deze direct toe te passen!

Inhoud

Over Online Academy: Je hebt toegang tot deze Online Training maar ook tot de meer dan 250 andere Online Trainingen, podcasts en webinars. Je hebt onbeperkt toegang tot dit aanbod van meer dan 15 erkende opleiders. Bijvoorbeeld Boertien Vergouwen Overduin, NCOI Opleidingen, SRM, Computrain en meer. Hoe werkt het? Je kan de online trainingen direct starten via opleiding.nl. Je kunt dan direct aan de slag met je online training en ook bekijken welk ander aanbod er beschikbaar is.

Diploma uitreiking

Voor het volgen van een Online Academy product ontvang je een certificaat. Deze wordt bij succesvol afronden direct in het platform zichtbaar.

Leerdoel(en)

Wat kun jij na het succesvol afronden van deze training?

  • Jij kent de vijf stappen van motiverende gespreksvoering.
  • Jij weet hoe je de 'stages of change' bespreekbaar maakt met je cliënt.
  • Jij kunt motiverende gesprekstechnieken toepassen, zoals open vragen stellen, verandertaal uitlokken en reflecteren.
  • Jij kunt omgaan met weerstand van je cliënt.
  • Jij weet hoe je iemand begeleidt in het proces van gedragsverandering.

Doelgroep(en)

Deze online training is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals. Voorkennis van motivational interviewing is niet noodzakelijk, maar het is wel handig als je gesprekken voert op reguliere basis gesprekken, waarvoor de techniek relevant is. Zo kan je het geleerde direct toepassen in de praktijk!

Samenvatting

Je product is een jaar beschikbaar en wordt niet automatisch verlengd.