Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Europees recht

 • E-learning

Het HBO-programma Europees recht is een zeer interessante opleiding. Programma inclusief vakliteratuur en begeleiding door professionals.

Ambieer je een loopbaan waarin je werkt aan vraagstukken binnen het Nederlandse rechtsstelsel én over de grens? Dan is het HBO-programma Europees recht zeer geschikt. De opleiding behandelt de werking en het recht van de Europese Unie. Na afronding weet je onder andere welke verschillende instellingen en organen tot de Europese Unie behoren en hoe de besluitvorming binnen de Europese Unie tot stand komt. Verder leer je meer over op welke manier de eenwording vorm is gegeven, welke fasen van eenwording zijn doorlopen en gepland zijn en met welke uitdagingen de Europese samenwerking gepaard gaat.Met het diploma van het korte HBO-programma Europees recht toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar de HBO-bacheloropleiding Rechten vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

In het kort

De Europese Unie is een werkveld dat continu volop in beweging is. Internationale samenwerking van overheden, bedrijven en organisaties is belangrijker dan ooit. Ambieer je een loopbaan waarin je werkt aan vraagstukken binnen het Nederlandse rechtsstelsel én over de grens? Of krijg je er in de baan al veel mee te maken en wil je je kennis over de toepassing van Europees recht binnen Nederland en de Europese Unie op een hoger niveau te brengen? Dan is het HBO-programma Europees recht voor jou zeer geschikt. Met deze opleiding doe je veel kennis en inzicht op over de werking van de Europese Unie. Je leert onder meer welke verschillende instellingen en organen tot de Europese Unie behoren, hoe de besluitvorming in de EU tot stad komt en met welke uitdagingen de Europese samenwerking gepaard gaat.

Je behaalt met deze opleiding een waardevol certificaat. Daarmee toon je aan dan je beschikt over kennis van Europees recht; een grote pre voor de vele organisaties in Nederland en daarbuiten, die opereren op internationaal niveau of dit willen gaan doen.

Daarom kies je voor het HBO-programma Europees recht
 • In korte tijd kennis van Europees recht op HBO-niveau.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

De opleiding Europees recht is geschikt voor professionals die hun kennis en begrip van Europees recht willen verdiepen. Heb je in je werk voor een (lokale) overheidsinstelling, internationaal gerichte organisatie of een internationaal opererend bedrijf regelmatig te maken met Europees recht? Of wordt je in baan op op een andere manier geconfronteerd met vraagstukken waarbij het Europese recht (mogelijk) een rol speelt? Dan is deze opleiding voor jou zeker een aanrader. Ook voor professionals die meer inzicht willen hebben in de werking van de Europese Unie, haar instellingen en rol als beleidsvormer en invloed op het nationale recht is deze opleiding geschikt.

Uiteraard is kennis over Europees recht ook zeer waardevol voor iedereen die een internationaal gerichte carrière ambieert. Je kennis over Europees recht en je vermogen om juridische vraagstukken over verdagen, verordeningen en richtlijnen te analyseren en op te lossen is dan een grote pre op de arbeidsmarkt.

Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een vooropleiding op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

Dit korte HBO-programma bevat de module 'Europees recht' uit een erkende bacheloropleiding. De opleiding behandelt de werking en het recht van de Europese Unie. Na afronding weet je onder andere welke verschillende instellingen en organen tot de Europese Unie behoren en hoe de besluitvorming binnen de Europese Unie tot stand komt. Verder leer je meer over op welke manier de eenwording vorm is gegeven, welke fasen van eenwording zijn doorlopen en gepland zijn en met welke uitdagingen de Europese samenwerking gepaard gaat.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgesloten met een flexibel LOI-examen. Dat betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd. Kijk voor examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Europees recht. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 379,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 2 x € 39,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.