Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Engels voor beginners

 • E-learning

Cursus Engels voor beginners: leer Engels op jouw manier en op jouw moment! Schrijf je vandaag nog in. Wil jij de gratis studiegids of proefles ontvangen?

Engels wordt door bijna 400 miljoen mensen wereldwijd gesproken! Tijdens deze praktijkgerichte cursus Engels voor beginners leer je de basis van de Engelse taal. Natuurlijk komen de Engelse woordenschat en grammatica aan bod, maar ook spreekvaardigheid krijgt veel aandacht. Na afloop kun je eenvoudige teksten schrijven, teksten over allerlei onderwerpen begrijpen en alledaagse gesprekken voeren. Of je nu Engels wilt leren voor op vakantie of om aan jouw carrière te werken, met de cursus Engels van NTI haal jij zeker jouw doel!Niveau A1 of A2De cursus Engels voor beginners wordt op twee verschillende niveaus aangeboden: A1 en A2. Kijk voor meer informatie over de verschillende niveaus bij 'Toelating'. 

Beschrijving

Praktijkgerichte cursus Engels

Engels wordt door bijna 400 miljoen mensen wereldwijd gesproken! Tijdens deze praktijkgerichte cursus Engels voor beginners leer je de basis van de Engelse taal. Natuurlijk komen de Engelse woordenschat en grammatica aan bod, maar ook spreekvaardigheid krijgt veel aandacht. Na afloop kun je eenvoudige teksten schrijven, teksten over allerlei onderwerpen begrijpen en alledaagse gesprekken voeren. Of je nu Engels wilt leren voor op vakantie of om aan jouw carrière te werken, met de cursus Engels van NTI haal jij zeker jouw doel!

Niveau A1 of A2De cursus Engels voor beginners wordt op twee verschillende niveaus aangeboden: A1 en A2. Kijk voor meer informatie over de verschillende niveaus bij 'Toelating'. 

Voor wie?

Wil jij Engels leren spreken, schrijven en lezen vanuit huis? Dan is de cursus Engels voor beginners geschikt voor jou. Je leert in woord en geschrift de belangrijkste aspecten van de wereldtaal Engels. Wil jij je HAVO- of VWO-diploma compleet maken en je goed voorbereiden op het staatsexamen HAVO of VWO Engels? Volg dan de cursus HAVO Engels of VWO Engels. 

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Persoonlijke begeleiding door een team van mentoren: zij staan iedere werkdag voor jou klaar om je te begeleiden bij je studie
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving: oefen de lesstof, stuur je huiswerk in en kom in contact met medestudenten
 • Je studeert op een flexibele manier: waar, wanneer en hoe jij wilt
 • Na afronding van de cursus ontvang je van ons een certificaat of diploma

Inhoud

Wat leer ik?

De cursus is gericht op beginners en biedt dan ook een mooie eerste stap naar goede mondelinge en schriftelijke Engelse vaardigheden. In relatief korte tijd krijg jij de vaardigheden spreken, luisteren, lezen en schrijven steeds beter onder controle. De online lessen passen zich aan jou aan, zodat je extra oefeningen krijgt over de onderwerpen waar je moeite mee hebt. Afhankelijk van het niveau dat je kiest (A1 of A2) komen verschillende grammaticale onderwerpen en thema's aan bod. De thema's vind je in het studieprogramma hieronder.

LINK: Studieprogramma

In de cursus komen de volgende thema's aan bod:

Engels A1

 • Jezelf en anderen voorstellen
 • Verschillende soorten eten
 • Vervoersmiddelen en routebeschrijvingen
 • Vertellen over je dag
 • Vrijetijdsbesteding
 • Winkelen

Engels A2

 • (Toekomst)plannen maken
 • Reizen en dagtrips/openbaar vervoer
 • Omgangsvormen in Engeland
 • Café en restaurant
 • Zakelijke (telefoon)gesprekken
 • Socialiseren/small talk
 • Ziek zijn
 • Verschillende soorten feesten en sociale bijeenkomsten

Inclusief slimme MemoTrainer app

 • Leer & herhaal alle woorden uit de lessen
 • Test je kennis effectief
 • Gepersonaliseerd naar jouw leerbehoefte
 • Je ontvangt precies die woorden & onderwerpen die nog wat extra aandacht vragen
Online leeromgeving en MemoTrainer om de stof te oefenen

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. Hier vind je veel inspiratie, alle geluidsbestanden en diverse MemoTrainers om de stof te oefenen. De MemoTrainer is er ook als app en helpt jou alle nieuwe woorden te leren en herhalen. Een leuke en effectieve manier om de taal onder de knie te krijgen! In de online leeromgeving lever je ook jouw opdrachten in en krijg je feedback. Zo kun je niet alleen schriftelijke opdrachten, maar ook gesproken tekst ter controle naar je docent opsturen. Je krijgt dan feedback op je uitspraak.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het inleveren van huiswerk of het inplannen van examens? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch, via de chat of per e-mail.

Lees meer

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis je studietijd verdubbelen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Met FlexibelStuderen® van NTI kan iedereen, overal studeren.

Toelating

Kies jouw niveau: A1 of A2

De cursus Engels voor beginners voldoet aan de eisen die zijn vastgesteld door de Raad van Europa in het Europees Referentiekader (ERK). Je kunt deze cursus volgen op niveau A1 of A2. Lees hier meer over de ERK-niveaus. Kies welke het beste bij jou past:

Engels op niveau A1Deze cursus is geschikt voor iedereen die begint met Engels leren. Je hebt geen voorkennis nodig.

Engels op niveau A2Hiervoor is het handig dat je niveau A1 beheerst. Je hebt al een kleine woordenschat en kent de primaire grammatica. Je kunt basiszinnen begrijpen en gebruiken en kunt je bijvoorbeeld voorstellen aan anderen.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de cursus Engels voor beginners? Neem contact op met een van onze studieadviseurs. 

Diploma uitreiking

Afronding

Voor een mooi bewijs van jouw Engelse skills kun je een extern examen afleggen. Meer informatie over de examenmogelijkheden vind je in jouw online leeromgeving.

LINK: Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus Engels voor beginners hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 34,95 inclusief administratie- en portokosten.

Nóg beter Engels leren?

Na het afronden van de cursus Engels voor beginners heb je alle basiskennis in huis. Wil je de taal nog beter onder de knie krijgen? Start dan met de cursus Engels voor gevorderden. Als oud-student van het NTI ontvang je 15% korting op het lesgeld van deze gevorderdencursus! Heb je in je werk regelmatig te maken met buitenlandse of Engelssprekende relaties? Dan kun je ervoor kiezen om de Spoedcursus Zakelijke communicatie Engels van 2 maanden te volgen of de beroepsopleiding Zakelijke communicatie Engels van 6 maanden. Ook hiervoor ontvang je 15% korting op het lesgeld.