Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Kindercoaching

 • E-learning

Met de cursus Kindercoaching leer je over het beroep van kindercoach en de ontwikkeling van kinderen. Studeer thuis of klassikaal, altijd met begeleiding.

Wil je meer te weten komen over het beroep van kindercoach? In het algemeen kennis opdoen van de ontwikkeling van kinderen of leren hoe kinderen het beste gecoacht kunnen worden? Kies dan voor de LOI-opleiding Kindercoaching! Tijdens de kindercoaching opleiding leer je alles over de (kenmerken van) verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Ook raak je bekend met belangrijke theorieën en ontwikkelingsschema’s binnen de ontwikkelingspsychologie. Tot slot leer je ook alles over de functie van spel binnen kindercoaching. Wil je hierna verder leren voor kindercoach of je eigen kindercoachingspraktijk starten? Kies dan voor Professioneel kindercoach of Zelfstandig professioneel kindercoach.Deze praktijkgerichte cursus sluit aan op beroepsprofiel van Stichting Adiona.

In het kort

Wil je meer te weten komen over het beroep van kindercoach? In het algemeen kennis opdoen van de ontwikkeling van kinderen of leren hoe kinderen het beste gecoacht kunnen worden? Kies dan voor de opleiding Kindercoaching! Tijdens deze kindercoaching opleiding leer je alles over de (kenmerken van) verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Ook raak je bekend met belangrijke theorieën en ontwikkelingsschema’s binnen de ontwikkelingspsychologie. Tot slot leer je ook alles over de functie van spel binnen kindercoaching.

Wil je hierna verder leren voor kindercoach of je eigen kindercoachingspraktijk starten? Kies dan voor Professioneel kindercoach of Zelfstandig professioneel kindercoach.

Daarom kies je voor de cursus Kindercoaching
 • Inclusief lesmateriaal en gratis extra boek.
 • Cursus sluit aan op visie Stichting Adiona.

Doelgroep en toelating

De praktijkgerichte opleiding Kindercoaching is bestemd voor iedereen die alvast kennis wil maken met het beroep van kindercoach. De cursus is ook een aanrader voor bijvoorbeeld ouders en grootouders die meer te weten willen komen over de ontwikkeling van kinderen in het algemeen.

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist.

De cursus

Tijdens de opleiding Kindercoaching krijg je een goed beeld van wat kindercoaching inhoudt. Om kinderen te kunnen coachen, heb je kennis nodig van de verschillende ontwikkelfases die zij doormaken (babytijd, kleutertijd, puberteit, adolescentie). Tijdens de opleiding leer je hier dan ook alles over. Je leert wat de belangrijkste ontwikkelingen per ontwikkelfase zijn en doet tot slot ook kennis op van verschillende spellen en werkwijzen die binnen kindercoaching worden toegepast.

Examens en diploma

Aan deze cursus is geen examen verbonden. Wel worden alle modules afgesloten met een eindopdracht. Heb je alle opdrachten met een voldoende afgerond, dan ontvang je het LOI-diploma Kindercoaching.

Wil je hierna verder leren voor het beroep van kindercoach of je eigen kindercoachingspraktijk starten? Kies dan voor de cursus Professioneel kindercoach of Zelfstandig professioneel kindercoach.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 6 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 99,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.