Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Gamedesigner

 • E-learning

In de cursus Gamedesigner ontdek je het geheim achter een goede game. Je krijgt o.a. antwoord op de vraag: Wat maakt een game spannend of verslavend?

Wil je een eigen game maken of meer weten over het ontwerpen van games? Welk idee zit er bijvoorbeeld achter een game? Wat zorgt ervoor dat een game je zo boeit dat je het liefst wilt blijven spelen? Wat maakt een game spannend of verslavend? Dat én meer leer je in de cursus Gamedesigner.Deze cursus in gamedesign leert je wat het ‘geheim’ is achter een goede game. Je leert zelf games ontwerpen, oplossingen bedenken voor obstakels waar je tegenaan loopt en ontdekt alles over ontwerpprocessen en het ontwerpen van belevingen en ervaringen. Ook ontdek je welke invloed de ontworpen spelonderdelen hebben op de gebruikerservaring.Na afronding van deze zeer praktijkgerichte cursus ben je in staat om met een goed doordacht ontwerp de basis te leggen voor een succesvolle game.

In het kort

Wil je een eigen game maken of meer weten over het ontwerpen van games? Welk idee zit er bijvoorbeeld achter een game? Wat zorgt ervoor dat een game je zo boeit dat je het liefst wilt blijven spelen? Wat maakt een game spannend of verslavend? Dat én meer leer je in de cursus Gamedesigner.

Deze cursus in gamedesign leert je wat het ‘geheim’ is achter een goede game. Je leert zelf games ontwerpen, oplossingen bedenken voor obstakels waar je tegenaan loopt en ontdekt alles over ontwerpprocessen en het ontwerpen van belevingen en ervaringen. Ook ontdek je welke invloed de ontworpen spelonderdelen hebben op de gebruikerservaring.

Na afronding van deze zeer praktijkgerichte cursus ben je in staat om met een goed doordacht ontwerp de basis te leggen voor een succesvolle game.

Daarom kies je voor de cursus Gamedesigner
 • Praktijkgerichte cursus op HBO-niveau.
 • Leer je eigen, goed doordachte game ontwerpen. 
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk. 
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, dus geen extra kosten.
 • Waardevolle toevoeging op je cv. 

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

De cursus Gamedesigner is bestemd voor iedereen die wil weten hoe een game werkt en zelf games wil leren ontwerpen. Wanneer je vervolgens ook zelf games wil gaan bouwen, dan biedt deze cursus je veel inspiratie. Je moet in dat geval wel kunnen of leren programmeren. De cursus Gamedesigner gaat volledig over het ontwerpen van games.

Er gelden geen specifieke eisen voor toelating tot de cursus Gamedesigner.

De cursus

De cursus Gamedesigner bestaat uit twee delen. In het eerste deel staat de spelervaring van de gebruiker centraal. Welke spelervaring wil je creëren en hoe bereik je dit? Daarbij is onder andere aandacht voor spelmechanieken, gebruiksvriendelijkheid, interactie tussen speler en spelmechanieken, verschillende spelervaringen en spelerstypen.

In het tweede deel van de cursus wordt dit concreet gemaakt. Je stelt een game concept op in een helder gestructureerd game design document (GDD). Daarbij maak je gebruik van bestaande game design-raamwerken Je beschrijf hierin de verschillende onderdelen en onderbouwt je designkeuzes.

Examens en diploma

De cursus wordt afgesloten met een flexibel examen en twee praktijkopdrachten waarin je laat zien de opgedane kennis te kunnen toepassen. Een flexibel examen betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 verschillende locaties in Nederland. Je kunt dus meteen examen doen wanneer je er klaar voor bent, dat scheelt een hoop tijd!

Kijk voor de examenkosten onder 'Studieduur en kosten'.

Succesvolle afronding van de cursus geeft recht op het LOI-diploma Gamedesigner. Wil je na deze cursus nog meer leren over multimediaal ontwerpen? Kies dan voor de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimediadesign. Het diploma van deze cursus kan worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module. Wel moet je aan de vooropleidingseisen van de bacheloropleiding voldoen.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 149,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 4 x € 29,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.