Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Agile Scrum en DevOps (klassikaal/virtual classrooms)

 • Klassikaal

Leer de basis van Agile Scrum en DevOps kennen en toepassen. Een waardevolle toevoeging op je cv! Opleiding incl. vakliteratuur en professionele begeleiding.

Projectmanagement is een bepalende factor voor het succes of falen van ICT-projecten. Een project valt of staat dan ook met de kennis en kwaliteiten van de projectleider. Het beheersen van projectmethodieken is dus essentieel voor IT-professionals.Het HBO-programma Agile Scrum en DevOps behandelt twee veelgebruikte methodes binnen de IT. Agile Scrum wordt steeds vaker gebruikt in softwareontwikkeling. DevOps legt de nadruk op de samenwerking tussen softwareontwikkelaars en andere IT-professionals. Je leert de basisprincipes van deze veelgebruikte methodes kennen en toepassen.Kennis van Agile Scrum en DevOps is een must voor IT-professionals. Het diploma van deze opleiding is dan ook een zeer waardevolle toevoeging op je cv, waarmee je je carrièrekansen aanzienlijk vergroot.

In het kort

Projectmanagement is een bepalende factor voor het succes of falen van ICT-projecten. Een project valt of staat dan ook met de kennis en kwaliteiten van de projectleider. Het beheersen van projectmethodieken is dus essentieel voor IT-professionals.

Het korte HBO-programma Agile Scrum en DevOps behandelt twee veelgebruikte methodes binnen de IT. Agile Scrum wordt steeds vaker gebruikt in softwareontwikkeling. DevOps legt de nadruk op de samenwerking tussen softwareontwikkelaars en andere IT-professionals. Je leert de basisprincipes van deze veelgebruikte methodes kennen en toepassen.

Kennis van Agile Scrum en DevOps is een must voor IT-professionals. Het diploma van deze opleiding is dan ook een zeer waardevolle toevoeging op je cv, waarmee je je carrièrekansen aanzienlijk vergroot.

Daarom kies je voor het HBO-programma Agile Scrum en DevOps
 • Geen vooropleiding vereist.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Studeer naar keuze thuis of via LOI Klassikaal+.
 • Inclusief vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • In korte tijd kennis van Agile Scrum en DevOps op HBO-niveau.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige HBO-bacheloropleiding Informatica.

Doelgroep en toelating

Het korte HBO-programma Agile Scrum en DevOps is bestemd voor professionals binnen en buiten de ICT-sector die in hun werk te maken hebben met ICT-projecten op het snijvlak van systeemontwikkeling en IT operations.

Ook voor iedereen die een baan ambieert binnen IT Projectmanagement is deze opleiding interessant. De behandelde projectmethodieken bieden de handvatten om projecten op een effectieve en succesvolle manier te laten verlopen.

Voor dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is kennis op HAVO-/MBO-niveau gewenst.

De opleiding

Dit korte HBO-programma bevat de module 'Agile Scrum and DevOps Basics' uit de erkende HBO-bachelor Technische Informatica. De module behandelt twee veelgebruikte methodieken: Agile Scrum en DevOps.

Agile Scrum wordt steeds vaker gebruikt in de softwareontwikkeling. Kenmerkend daarbij is het inbouwen van herhaalde stappen en het continu plannen testen en evalueren. Een flexibele methode die makkelijk aanpasbaar is. Agile heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zeer belangrijke standaard voor projectmanagement bij vele organisaties in binnen- en buitenland.

DevOps legt de nadruk op de samenwerking en communicatie tussen softwareontwikkelaars en andere IT-professionals. DevOps is gericht op de totstandbrenging van een (communicatie-)cultuur en omgeving waar de bouw, het testen en het vrijgeven van de software snel kan gebeuren, in hoge frequentie en met grotere betrouwbaarheid. Het automatiseren van het proces van software delivery en infrastructurele veranderingen speelt hierbij een grote rol.

Examens en diploma

De opleiding wordt afgesloten met praktijkopdrachten. Aan deze opdrachten zijn geen extra kosten verbonden.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Agile Scrum en DevOps. Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Startdatum en locaties

Wanneer wil je starten?

Bij een thuisstudie kun je dagelijks starten. Bij LOI Klassikaal+ is er keuze uit een aantal startdata en . Wanneer voor het eerstvolgende startmoment bekend is op welke locatie en dag de opleiding definitief start, staat dit vermeld op deze pagina. Vaak kun je je dan ook nog steeds voor andere locaties en dagen aanmelden. Let op: Wanneer er een datum gecommuniceerd wordt, is dat altijd een conceptdatum. Als je bent ingeschreven, kun je op LOI Campus de definitieve datum en locatie van je eerste bijeenkomst vinden.

Klassikale bijeenkomsten, op locatie of online

LOI Klassikaal+ combineert bijeenkomsten in de klas met online lessen via virtual classrooms. Je volgt dus de ene keer de bijeenkomst op locatie samen met je medestudenten en een docent. De andere keer ontmoet je elkaar vanuit huis achter je eigen PC of laptop. Zo ontstaat optimaal klassikaal onderwijs met maximale flexibiliteit.

Dagbijeenkomsten vinden altijd op vrijdag of zaterdag plaats van 9:30 tot 16:30 uur, avondbijeenkomsten op dinsdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Studiemethode en begeleiding

Je bepaalt bij deze opleiding zelf hoe je studeert. Dat kan 100 % flexibel via thuisstudie. Of kies voor LOI Klassikaal+, de nieuwste en meest flexibele manier van klassikaal studeren. Daarbij worden lessen op locatie afgewisseld met online bijeenkomsten. Welke methode je ook kiest, je bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding.

Zo werkt LOI Klassikaal+
 • Ontmoet je medestudenten in de klas en online.
 • Vast studieritme, met om de 3 weken een bijeenkomst.
 • Afwisselend op locatie en online, dus minder reistijd.
 • Professionele begeleiding in de klas en altijd online.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Goed te combineren met werk en privéleven.
Zo werkt thuis studeren
 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. Wanneer je studeert via LOI Klassikaal+, krijg je van dezelfde docent ook begeleiding in de klas en in de virtual classrooms.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan een thuisstudie sneller worden afgerond.

Studieduur: 2 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 2 x € 379,00 Collegegeld klassikaal : 2 x € 409,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.