Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®)

 • E-learning

Het korte HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening omvat verschillende modules uit de bachelor SPD Bedrijfsadministratie. Studeer flexibel thuis.

Bestuurlijke informatievoorziening omvat alle maatregelen die nodig zijn om verschillende processen binnen een organisatie in goede banen te leiden. Belangrijke maatregelen voor het goed functioneren van een bedrijf! Denk bijvoorbeeld aan het vertrouwelijk, tijdig en volledig verspreiden van informatie over bijvoorbeeld de taakverdeling of planning of de beslissingen die door het management en directie gemaakt moeten worden op strategisch en operationeel niveau.Het korte HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening behandelt het verloop van de belangrijkste processen binnen een bedrijf, waar mogelijke risico’s in het proces aanwezig zijn en hoe deze voorkomen en opgelost kunnen worden. Met het diploma van dit korte HBO-programma, toon je aan over kennis en vaardigheden op HBO-niveau te beschikken. Na afronding kun je bij doorstroming naar een bacheloropleiding vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s).

In het kort

Bestuurlijke informatievoorziening omvat alle maatregelen die nodig zijn om verschillende processen binnen een organisatie in goede banen te leiden. Belangrijke maatregelen voor het goed functioneren van een bedrijf! Denk bijvoorbeeld aan het vertrouwelijk, tijdig en volledig verspreiden van informatie over bijvoorbeeld de taakverdeling of planning of de beslissingen die door het management en directie gemaakt moeten worden op strategisch en operationeel niveau.

Het korte HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening behandelt het algemene verloop van de belangrijkste processen binnen een bedrijf, waar mogelijke risico’s in het proces aanwezig zijn en hoe deze voorkomen en opgelost kunnen worden.

Daarom kies je voor het HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®)
 • In korte tijd aantoonbare kennis op HBO-niveau.
 • Studeer flexibel thuis.
 • Nu starten = snel een waardevol diploma op zak.
 • Veelgevraagde kennis, waardevolle toevoeging op je cv.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur, geen extra kosten.
 • Begeleiding door professionals met veel ervaring in de praktijk.
 • Geen vooropleiding vereist, kennis van boekhouden op het niveau van Praktijkdiploma boekhouden is gewenst.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige bacheloropleiding SPD Bedrijfsadministratie.

Doelgroep en toelating

Het korte HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening is geschikt voor iedereen die een financiële functie ambieert of meer inzicht wil krijgen in het beheersen van bedrijfsprocessen. Bijvoorbeeld voor (toekomstige) financieel-administratieve medewerkers. Ook voor financial accountants of assistent-controllers biedt de opleiding een waardevolle aanvulling op de vakkennis. Na afloop van dit korte HBO-programma heb je jezelf ontwikkeld tot bedrijfsadministrateur van een organisatie en ben jij ontplooid tot professionele gesprekspartner van het management.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

De opleiding

Het korte HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening bevat de module 'Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®)' uit de erkende HBO-bachelor SPD Bedrijfsadministratie en biedt inzicht in het beheersen van de bedrijfsprocessen van diverse soorten organisaties. Je kent de concepten van bestuurlijke informatievoorziening en je kunt deze toepassen op processen binnen een bedrijf. Daarbij richt je je op het zo effectief en efficiënt mogelijk inrichten van de bedrijfsprocessen in de context waarbinnen de organisatie opereert. Dit betekent dat je weet hoe deze processen verlopen, waar mogelijke risico’s in het proces aanwezig zijn en hoe deze voorkomen en opgelost kunnen worden. Je leert tijdig en betrouwbaar benodigde informatie leveren aan het management of de directie om de onderneming op een adequate manier te besturen.

Verder leer je tijdens het korte HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening in korte tijd meer over begrippen als informatievoorzieningproces, informatiesysteem, informatiebehoefte, kwaliteitsaspecten van informatie en het proces van informatievoorziening. Ook wordt er dieper ingegaan op feedforward, feedback, risicoanalyse, EDI (Electronic Data Interchange), betrouwbaarheid en interne beheersing (internal control).

Examens en diploma

De opleiding wordt afgerond met een flexibel examen van LOI Hogeschool. Dat betekent dat het examen iedere werkdag kan worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van dit korte HBO-programma geeft recht op het diploma HBO-programma Bestuurlijke informatievoorziening (BIV®). Een waardevol diploma met een hoge waarde op de arbeidsmarkt! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Je studeert om iets te bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij LOI Hogeschool krijg je die garantie.

Kwaliteit staat bij al onze opleidingen voorop. Zo zijn alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool NVAO-geaccrediteerd. In een kort HBO-programma volg je één of meerdere modules uit zo’n geaccrediteerde bachelor. Daarnaast heeft LOI Hogeschool als enige particuliere opleider, het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. Je behaalt dan ook een diploma of certificaat waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 3 x € 349,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 3 x € 49,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.