Skip to footerSkip to content
  1. Alle Cursussen

NVVB B10 Adresonderzoek 1 - Virtual Classroom

  • Virtueel Klassikaal

Als medewerker Burgerzaken ken je het belang van het hebben van de juiste adresgegevens van burgers. Je wilt daarom leren hoe je een adresonderzoek uitvoert en welke besluiten je hierbij kunt nemen. Voordat je aan deze training begint raden we je aan eerst de training NVVB B7 Migratie te volgen.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn. Het hebben van een correcte administratie is erg belangrijk, ook voor de gemeente. Zo worden bijvoorbeeld toeslagen en zorgmiddelen aan het juiste adres gekoppeld. Als medewerker Burgerzaken ben jij verantwoordelijk voor de juiste vastlegging van onder meer adresgegevens. Maar wat doe je als je onjuistheden vermoedt? En hoe kun je controleren of de bekende gegevens kloppen? Je leert het in deze training.

Leerplan

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Intake
  • Toezichthouder BRP en bestuurlijke boete
  • Adresgerelateerde fraude en risicoprofielen
  • Adresonderzoek
  • Ambtshalve handelingen
  • Terugmeldingen

Opleidingskenmerk(en)

Vakopleiding

Rooster

1 dagen

Leerdoel(en)

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om in de praktijk te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. De lessen worden verzorgd door docenten die zelf met beide benen in de praktijk staan. Door hun kennis van het vakgebied kunnen ze jou uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen werkzaamheden en organisatie. Dat doen zij onder meer door oefeningen en het geven van praktijkvoorbeelden. Ook de interacties met medestudenten spelen hierin een belangrijke rol.

Toelating

Voordat je aan deze training begint raden we je aan eerst de training NVVB B7 Migratie te volgen.