Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Wereldliteratuur

 • E-learning

Houd je van lezen? Ga mee op reis door de wereldliteratuur en leer alle klassiekers en hun achtergrond kennen! Inclusief online hoorcolleges.

Houd je van lezen én wil je de wereld over reizen? Dat kan met de LOI-cursus Wereldliteratuur. Laat je meevoeren door bijzondere literaire werken van over de hele wereld. Naast de Nederlandse en Angelsaksische klassiekers, maak je een ontdekkingstocht langs de literatuur van andere continenten en tijden. Bijvoorbeeld de Arabische Verhalen van 1000-en-1-nacht, de avonturen van Don Quijote, of de Goddelijke Komedie van Dante.Door de achtergrondinformatie over het land, de cultuur en de tijd waarin de tekst is geschreven, worden de verhalen toegankelijk en komen ze tot leven. Je leert meer over de literaire achtergronden en je gaat vooral heel veel lezen.Online hoorcolleges vormen de basis van de cursus Wereldliteratuur. Een literair deskundige is je reisleider in de wereld van de klassiekers.

In het kort

Houd je van lezen én wil je de wereld over reizen? Dat kan met de LOI-cursus Wereldliteratuur. Laat je meevoeren door bijzondere literaire werken van over de hele wereld. Naast de Nederlandse en Angelsaksische klassiekers, maak je een ontdekkingstocht langs de literatuur van andere continenten en tijden. Bijvoorbeeld de Arabische Verhalen van 1000-en-1-nacht, de avonturen van Don Quijote, of de Goddelijke Komedie van Dante.

Door de achtergrondinformatie over het land, de cultuur en de tijd waarin de tekst is geschreven, worden de verhalen toegankelijk en komen ze tot leven. Je leert meer over de literaire achtergronden en je gaat vooral heel veel lezen.

Online hoorcolleges vormen de basis van de cursus Wereldliteratuur. Een literair deskundige is je reisleider in de wereld van de klassiekers.

Daarom kies je voor de cursus Wereldliteratuur
 • Online hoorcolleges begeleiden je door de cursus.
 • Leer wereldliteratuur in de juiste context te plaatsen.
 • Unieke introductie op de wereldliteratuur.
 • Ook aandacht voor minder bekende klassiekers.

Voor wie

De cursus Wereldliteratuur is een aanrader voor iedereen die van lezen en reizen houdt. De cursus is de ideale keuze voor personen die niet alleen geïnteresseerd zijn in de klassiekers, maar ook benieuwd zijn naar minder bekende literatuur.

Na afloop van de cursus Wereldliteratuur ken je literatuur uit het heden en verleden, van over de hele wereld. Je kent de klassiekers en weet hoe je boeken in hun context moet plaatsen.

De cursus

Bij de cursus Wereldliteratuur bepaal je zelf de volgorde. Dat kan van alles zijn: je kunt thema’s per land bestuderen, maar ook één thema wereldwijd. Je kunt chronologisch werken, maar ook verbanden zoeken tussen de middeleeuwen en de moderne tijd. De keuze is aan jou! De online hoorcolleges waaruit deze cursus bestaat, nemen je mee op reis langs de literatuur van andere continenten en tijden.

Studiemethode en begeleiding

Thuis aan de slag: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een hobbycursus van de LOI volg je heel flexibel. Je gaat aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij de LOI kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Daarbij krijg je altijd begeleiding van een ervaren docent.

 • Volledig flexibel en in je eigen tempo.
 • Goed te combineren met werk en gezin.
 • Uitgebreid cursuspakket.
 • Inspirerend lesmateriaal met veel voorbeelden.
 • Je docent altijd bereikbaar via de online leeromgeving.
 • Handige online extra’s, zoals instructievideo’s.
Leren van ervaren docenten

Je haalt het meest uit je cursus als je de juiste begeleiding krijgt. Daarom werkt de LOI alleen met ervaren docenten. Je kunt altijd bij je docent terecht wanneer je een vraag hebt over een onderwerp uit het lesmateriaal. Ook geeft de docent feedback op je opdrachten en stimuleert hij je om nóg meer uit je hobby te halen.

Cursusduur en kosten

Een cursus van de LOI is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo. Heb je meer tijd beschikbaar? Dan kun je de cursus sneller afronden.

Cursusduur: 6 maanden

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele cursus, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 6 x € 99,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Online hoorcolleges.
 • Begeleiding door een ervaren docent.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer over de cursus doen, zonder extra kosten.

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.