Skip to footerSkip to content
 • E-learning

Na de cursus Coaching kun jij aan de slag als een professioneel coach, zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak. Bekijk hier het studieprogramma!

Help anderen bij het behalen van hun doelenCoaches worden vaak ingeschakeld om mensen te helpen bij hun ontwikkeling op diverse vlakken. Sommige cliënten zijn op zoek naar een andere invulling van hun dagelijkse leven. Maar ook voor de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis kan coaching oplossing bieden. Met de cursus Coachen van NTI leer je alle vaardigheden en technieken waarmee jij cliënten hun doelen helpt bereiken. Tijdens de inspirerende praktijkdagen oefen je jouw coachings- en gesprekstechnieken. Na afloop weet jij mensen te motiveren en stimuleren.Wil jij anderen stimuleren het beste uit zichzelf te halen? Of wil je mensen die vast zitten vooruit helpen? Zit er al een coach in jou en ben je klaar voor het echte werk? Met deze cursus leer je de benodigde methodieken en technieken om mensen effectief te coachen. Je onderzoekt eerst jouw eigen rol als coach en ontwikkelt de competenties die je nodig hebt. Je gaat ook veel oefenen, onder andere met het voeren van gesprekken. Hoe achterhaal je iemands doel? En hoe motiveer je diegene tot het behalen van dat doel? Na afloop ben jij bekend met de verschillende vormen van coaching en weet je hoe je ze …

Beschrijving

Leer professioneel coachen

Wil jij anderen stimuleren het beste uit zichzelf te halen? Of wil je mensen die vast zitten vooruit helpen? Zit er al een coach in jou en ben je klaar voor het echte werk? Met deze cursus leer je de benodigde methodieken en technieken om mensen effectief te coachen. Je onderzoekt eerst jouw eigen rol als coach en ontwikkelt de competenties die je nodig hebt. Je gaat ook veel oefenen, onder andere met het voeren van gesprekken. Hoe achterhaal je iemands doel? En hoe motiveer je diegene tot het behalen van dat doel? Na afloop ben jij bekend met de verschillende vormen van coaching en weet je hoe je ze toe moet passen. In de praktijk zal je merken hoeveel je kunt betekenen voor mensen met de juiste begeleiding.

€1.000 STAP-budget

Let op: laatste kans!

Je kan deze opleiding niet volgen met het STAP-budget, maar deze vergelijkbare opleidingen wel:

 • MBO Basisopleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg
 • HBO Bachelor Toegepaste Psychologie - coaching
 • HBO-programma Loopbaanbegeleiding

Inhoud

Wat leer je

De cursus combineert de theorie en praktijk van coaching. Je begint met het onderdeel Coachen en gesprekstechnieken. Hiermee leg je een stevige basis. Welke competenties heeft een coach nodig? Hoe ontwikkel ik die? Vervolgens ga je dieper in op deze basis- en praktische vaardigheden met de verdieping Coaching. Hoe kan ik mijn cliënten het beste begeleiden? Met welke gesprekstechnieken blijf ik mijn cliënten motiveren en stimuleren? Hoe krijg ik op de juiste manier hun kernkwaliteiten en valkuilen in kaart? In de online leeromgeving word je stap voor stap door de cursus Coachen geleid. Je ziet per les wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.

LINK: Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • (Basis)vaardigheden van een coach
 • Verschillende coachingstechnieken
 • (Motiverende) gespreksvoering
 • Fasen van het coachingstraject & gedragsverandering
 • Kernkwadranten
Inclusief 2 praktijkdagen

Tijdens de life coach opleiding volg je twee praktijkbijeenkomsten. Een mooie gelegenheid om je medecursisten te ontmoeten en samen veel te leren. We beloven je dat het twee inspirerende dagen worden. Voordat je deelneemt, doorloop je de theorie en lever je de bijbehorende vooropdracht in. Tijdens de bijeenkomst oefen je onder begeleiding van een ervaren coach diverse coachings- en gesprekstechnieken. Je krijgt handvatten aangereikt om je competenties als coach verder te ontwikkelen. Als afsluiting maak je voor beide praktijkdagen nog een eindopdracht. Zo krijg je naast theoretisch inzicht ook zicht op coaching in de praktijk. Dit helpt je om na afloop van de cursus Coachen alles wat je hebt geleerd succesvol toe te passen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij
 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Coachen. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Diploma uitreiking

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Coachen afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg € 10,- korting!