Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Post-bachelor GGZ-agoog

 • E-learning

Goed te combineren met een baan. Na afronding van de post-bacheloropleiding GGZ-agoog is registratie mogelijk in het Register GGZ-agogen van Hobeon.

Ben je SW’er of maatschappelijke werker en werkzaam als GGZ-agoog? Zorg dan dat je je officiële bekwaamheid hiervoor haalt. Die bekwaamheid is nodig om opgenomen te worden in het beroepsregister van GGZ-agogen.De post-bacheloropleiding GGZ-agoog is geaccrediteerd door COOAB en is een minor uit de volledige HBO-bachelor Sociaal Werk (SW) van LOI Hogeschool. De opleiding biedt in negen maanden alle benodigde kennis en vaardigheden en maakt na afloop registratie in het beroepsregister ggz-agoog mogelijk. Zo besteedt de opleiding onder andere aandacht aan psychiatrische problematiek, methodisch werken in de GGZ, psychofarmaca en beleid in de GGZ.

In het kort

Ben je SW'er of maatschappelijk werker en werkzaam als GGZ-agoog? Zorg dan dat je je officiële bekwaamheid hiervoor haalt. Die bekwaamheid is nodig om opgenomen te worden in het beroepsregister van GGZ-agogen.

De post-bacheloropleiding GGZ-agoog is geaccrediteerd door COOAB en is een minor uit de volledige HBO-bachelor Sociaal Werk (SW) van LOI Hogeschool. De opleiding biedt in negen maanden alle benodigde kennis en vaardigheden en maakt na afloop registratie in het beroepsregister ggz-agoog mogelijk. Zo besteedt de opleiding onder andere aandacht aan psychiatrische problematiek, methodisch werken in de GGZ, psychofarmaca en beleid in de GGZ.

Daarom kies je voor de opleiding Post-bachelor GGZ-agoog
 • Na afronding is registratie in het beroepsregister van Registerplein GGZ-agoog mogelijk.
 • Geaccrediteerd door COOAB.
 • Flexibel thuis studeren.
 • Goed te combineren met een (fulltime) baan.
 • Inclusief alle benodigde vakliteratuur.

Doelgroep en toelating

De post-bacheloropleiding GGZ-agoog is een noodzakelijk en zeer interessant bijscholingsprogramma voor SW’ers en maatschappelijk werkers die in de GGZ (willen) werken. Het certificaat GGZ-agoog geeft toegang tot het beroepsegister GGZ-agoog bij Registerplein, mits je een Sociaal werk of Social work (SW), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) hebt afgerond.

Daarnaast geeft afronding van deze opleiding recht op Registerplein-accreditatiepunten.

Je bent toelaatbaar tot deze opleiding wanneer je in het bezit bent van een HSAO-diploma van een door de NVAO geaccrediteerde opleiding. Hieronder vallen de volgende diploma’s: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Social Work (SW), Vaktherapie (voorheen ‘Creatieve Therapie’), Toegepaste Psychologie, Godsdienst-Pastoraal werk, IW, Creatief Educatief Werk, Cultureel Werk. Je stage- of werkplek moet de mogelijkheid bieden om te werken aan de competenties die horen bij het beroep van GGZ-agoog. Met de bacheloropleiding HBO-J (Jeugdwelzijnswerk) of HBO Pedagogiek ben je niet toelaatbaar tot deze opleiding.

De opleiding

De post-bacheloropleiding GGZ-agoog omvat 45 studiepunten (EC) en bestaat uit vijf inhoudelijke modules, een praktijkintegratie-module en een stage-module. Je doet de specifieke vakkennis op die nodig is om als agoog in de geestelijke gezondheidszorg te kunnen werken. Zo leer je onder andere over psychopathologische symptomen, psychiatrische problematieken, methodieken in de GGZ, psychofarmaca en beleid in de GGZ. Deze kennis stelt je in staat om professioneel en verantwoord te handelen in de beroepspraktijk.

Het studieprogramma van de post-bacheloropleiding GGZ-agoog omvat 45 studiepunten (EC) en bestaat uit vijf inhoudelijke modules, een stage-module en een praktijkintegratie-module.

Examens en diploma

De modules uit de opleiding worden afgerond met een praktijkopdracht.

Kijk voor het examengeld onder Studieduur en kosten.

Succesvolle afronding van deze opleiding geeft recht op het diploma Post-bachelor GGZ-agoog van LOI Hogeschool. Na afronding is registratie in het beroepsregister van Registerplein GGZ-agoog mogelijk.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van LOI Hogeschool is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij LOI Hogeschool studeer je in je eigen tempo. Afhankelijk van werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die je in de opleiding steekt, kan deze opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 9 maanden

Let op: Het levenlanglerenkrediet (LLLK) kan niet worden aangevraagd voor deze post-bachelor.

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Collegegeld

Het collegegeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het collegegeld kan per maand of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Collegegeld thuisstudie : 9 x € 269,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 75,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het collegegeld is inclusief:
 • Alle benodigde vakliteratuur.
 • Begeleiding van start tot diploma.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Examengeld: 9 x € 9,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via LOI Hogeschool wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.