Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Sales- en accountmanagement

 • E-learning

De Sales- en Accountmanagement opleiding is geschikt om jezelf als salesprofessional op een hoger plan te brengen! Schrijf je nu in!

Voel je sterk de behoefte om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van sales te ontwikkelen of uit te breiden? Dan is de opleiding Sales- en Accountmanagement echt iets voor jou! Voor steeds meer organisaties is het managen en uitvoeren van hun salesactiviteiten van het allergrootste belang. In een tijd waarin veranderingen bijna aan de orde van de dag zijn, betekent dit het verschil tussen succesvol en niet succesvol zijn. Tijdens de Sales- en Accountmanagement opleiding ga je aan de slag met gedragsvaardigheden, marketing, strategische planning en klantanalyses. Deze opleiding geeft je inzicht in en leert je vaardigheden op het gebied van sales- en accountmanagement. Schrijf je nu in! €1.000 STAP-budget Let op: laatste kans!Je kan deze opleiding niet volgen met het STAP-budget, maar deze vergelijkbare opleidingen wel:MBO Keuzedeel commercieMBO Junior accountmanager …

Beschrijving

Verbeter je sales vaardigheden!

Voel je sterk de behoefte om jouw kennis en vaardigheden op het gebied van sales te ontwikkelen of uit te breiden? Dan is de opleiding Sales- en Accountmanagement echt iets voor jou! Voor steeds meer organisaties is het managen en uitvoeren van hun salesactiviteiten van het allergrootste belang. In een tijd waarin veranderingen bijna aan de orde van de dag zijn, betekent dit het verschil tussen succesvol en niet succesvol zijn. Tijdens de Sales- en Accountmanagement opleiding ga je aan de slag met gedragsvaardigheden, marketing, strategische planning en klantanalyses. Deze opleiding geeft je inzicht in en leert je vaardigheden op het gebied van sales- en accountmanagement. Schrijf je nu in!

€1.000 STAP-budget

Let op: laatste kans!

Je kan deze opleiding niet volgen met het STAP-budget, maar deze vergelijkbare opleidingen wel:

 • MBO Keuzedeel commercie
 • MBO Junior accountmanager
Wat doet een accountmanager?

Tijdens de Sales- en Accountmanagement opleiding maak je kennis met sales en accountmanagement. Als accountmanager fungeer je als tussenpersoon tussen een klant en de organisatie die jij vertegenwoordigt. Accountmanagers zijn bijna in alle sectoren en branches van de maatschappij te vinden. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten en maakt een strategische planning hiervoor. Je houdt de markt goed in de gaten, spoort nieuwe ontwikkelingen op en bent hierdoor altijd op de hoogte.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een waardevol certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Sales- en accountmanagement 6064 Studieprogramma Inleidende fase
 • Sales- en accountmanagement

  Sales- en accountmanagement gaat over het werven van nieuwe zakelijke relaties en onderhouden van bestaande klanten. In deze module leer je meer over het vak: klantenmanagement, selectie van accounts, key-accountmanagement en salesperformance. Je maakt ook een accountplan en ontwikkelt commerciële vaardigheden als onderhandelen en overtuigen.

Inclusief online praktijkbijeenkomst

Bij de Sales- en Accountmanagement opleiding hoort één online praktijkbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst geeft een topdocent jou uitleg over de theorie en ga je oefenen met de stof. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Je volgt tijdens de Accountmanager opleiding de volgende praktijkbijeenkomst:

 • Sales- en accountmanagement
Onderdeel van volledige hbo bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Commerciële Economie van Hogeschool NCOI. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Je kunt starten zonder vooropleiding

Om een HBO-programma te kunnen volgen, is een vooropleiding niet nodig. Houd er wel rekening mee dat het programma wordt aangeboden op HBO-niveau.

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Diploma uitreiking

Waardevol certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Voordelen van examen doen bij NTI
 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.
Afronding en examenkosten

Je sluit de opleiding Sales- en Accountmanagement af met één paper. De paper maak je in je eigen tempo en lever je in wanneer het jou uitkomt. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Commerciële Economie een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.