Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Kort MBO Medisch secretaresse

 • E-learning

De opleiding Kort MBO Medisch secretaresse van de LOI biedt alle kennis die een secretaresse nodig heeft plus een specialisatie op medisch gebied.

Als medisch secretaresse ben je de rechterhand van een manager of arts. Je houdt je bezig met secretariële taken in een medische omgeving en vindt het leuk om te plannen, regelen, organiseren en coördineren. Lijkt het je leuk om als medisch secretaresse te werken maar kun of wil je nog geen stage lopen? Kies dan voor dit korte MBO-programma.In dit korte en praktijkgerichte MBO-programma Medisch secretaresse volg je alle vakspecifieke onderdelen uit de volledige MBO-opleiding. Je leert bijvoorbeeld over zakelijke etiquette, archivering en organiseren en je doet computervaardigheden op. In de specialisatie Medisch secretaresse doe je de specifieke kennis op die je in een medische werkomgeving nodig hebt.

In het kort

Als medisch secretaresse ben je de rechterhand van een manager of arts. Je houdt je bezig met secretariële taken in een medische omgeving en vindt het leuk om te plannen, regelen, organiseren en coördineren. Lijkt het je leuk om als medisch secretaresse te werken? In dit korte MBO-programma doe je alvast veel belangrijke vakkennis op.

Je leert in deze opleiding bijvoorbeeld over zakelijke etiquette, archivering en organiseren en je doet computervaardigheden op. In de specialisatie Medisch secretaresse doe je de specifieke kennis op die je in een medische werkomgeving nodig hebt.

Daarom kies je voor de opleiding Kort MBO Medisch secretaresse
 • Persoonlijke begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief lesmateriaal en online bijeenkomst.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Goed te combineren met een baan en een druk leven.

Doelgroep en toelating

Dit korte MBO-programma is de ideale keuze voor iedereen die op MBO-niveau wil leren over het secretaressevak en zich wil specialiseren in het werken in een medische omgeving. De opleiding is ook een aanrader voor wie een volledige MBO-opleiding wil volgen, maar (nog) geen stage kan of wil lopen. 

Als medisch secretaresse voer je ondersteunende taken uit voor artsen op administratief, organisatorisch en secretarieel gebied. Denk aan het maken van afspraken en het plannen van het spreekuur. Ook voer je patiëntgegevens in en controleer je deze gegevens. Daarnaast ontvang en verwijs je patiënten en je zorgt ervoor dat de arts of specialist informatie over de patiënt bij de hand heeft.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De opleiding

Je volgt in deze opleiding verschillende modules en doet veel vakkennis op. Je leert o.a. over over communicatie, organiseren en archiveren. Ook is er aandacht voor etiquette en voor de Nederlandse en Engelse taal. Tijdens het onderdeel Medisch secretaresse leer je alles over de organisatie van de gezondheidszorg, medische terminologie en medische secretariaatswerkzaamheden.

Examens en diploma

De opleiding Kort MBO Medisch secretaresse bestaat uit diverse modules die op verschillende manieren afgerond worden. Bijvoorbeeld met een schriftelijk LOI-examen, een flexibel examen of met een eindopdracht.  

Steeds meer examens zijn flexibel en kunnen iedere werkdag worden afgelegd op ruim 20 locaties door heel Nederland. Je hoeft niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen doen wanneer jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd!

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na het volledig afronden van dit korte MBO-programma ontvang je het LOI-diploma Kort MBO Medisch secretaresse. Een waardevol bewijs waarmee je aantoont dat je alle vakkennis beheerst!

Je volgt een opleiding omdat je iets wilt bereiken. Dan wil je wel zeker weten dat je een opleiding volgt van hoge kwaliteit. Bij het LOI MBO College krijg je die garantie.

Al onze volledige MBO-opleidingen zijn erkend  door het ministerie van OCW en worden continu afgestemd op de meest recente en landelijk bepaalde eisen. In onze korte MBO-opleidingen en MBO-basisopleidingen volg je verschillende modules uit zo’n volledige en erkende MBO-opleiding. Daarnaast onderhoudt het LOI MBO College intensieve contacten met het bedrijfsleven en brancheverenigingen. Zo weten we precies wat er speelt op de arbeidsmarkt en sluiten de opleidingen gegarandeerd aan op de actuele beroepspraktijk. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Bij de LOI studeer je in je eigen tempo, dat betekent dat je afhankelijk van je persoonlijke situatie, korter of langer over de studie doet. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de studie steekt, kan de opleiding sneller worden afgerond.

Studieduur: 14 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand, per jaar (met 3% korting*) of in één keer (met 3% korting*) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 14 x € 85,00 Inschrijfkosten en dossiervorming : € 49,00 (éénmalig)

*De 3% betalingskorting geldt alleen voor inschrijvingen zonder STAP-budget.

Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.

We gaan ervan uit dat je zelf beschikt over eventuele benodigde software, zoals Word. Van de meeste pakketten zijn online trialversies beschikbaar die je gedurende een beperkte periode gratis kunt gebruiken.

Examenkosten

Examengeld: 14 x € 19,00

Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.