Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Projectmanagement IPMA-D

 • E-learning

Na de cursus Projectmanagement IPMA-D kun je projectrisico’s analyseren en kwaliteitsplannen opstellen. Haal het veelgevraagde IPMA-D certificaat.

Projecten veranderen doorgaans continu en van projectmanagers wordt verwacht dat zij hun aanpak hier direct op kunnen aanpassen. Het IPMA-certificaat helpt beginnende projectmanagers of de wat meer ervaren projectmedewerkers op alle gebieden van projectmanagement. Het wordt door werkgevers gezien als hét bewijs dat zij hun vak beheersen. IPMA-D is dan ook een veelgevraagd, internationaal erkend certificaat.Tijdens de cursus Projectmanagement maak je kennis met de theoretische en praktische kanten van projectmanagement volgens de IPMA-methode. We gaan uitgebreid in op interactie, persoonlijke effectiviteit en het beheersen van aspecten als kosten, tijd en kwaliteit gedurende een project. De opleiding is de perfecte voorbereiding op het IPMA-examen (niveau D). Na afloop kun je op efficiënte en doelgerichte wijze een project leiden dat helemaal volgens planning verloopt.De getoonde kosten zijn exclusief externe examenkosten.

In het kort

Projecten veranderen doorgaans continu en van projectmanagers wordt verwacht dat zij hun aanpak hier direct op kunnen aanpassen. Het IPMA-certificaat helpt beginnende projectmanagers of de wat meer ervaren projectmedewerkers op alle gebieden van projectmanagement. Het wordt door werkgevers, maar ook door projectmanagers zelf vaak gezien als hét bewijs dat zij hun vak beheersen. IPMA-D is dan ook een veelgevraagd, waardevol én internationaal erkend certificaat. 

Tijdens de cursus Projectmanagement maak je kennis met de theoretische en praktische kanten van projectmanagement volgens de IPMA-methode. We gaan uitgebreid in op interactie, persoonlijke effectiviteit en het beheersen van aspecten als kosten, tijd en kwaliteit gedurende een project. De opleiding is de perfecte voorbereiding op het IPMA-examen (niveau D). Na afloop kun je op efficiënte en doelgerichte wijze een project leiden dat helemaal volgens planning verloopt. 

Daarom kies je voor de cursus Projectmanagement IPMA-D
 • Behaal het officiële én internationaal erkende IPMA-D certificaat. 
 • Veelgevraagd certificaat op de arbeidsmarkt. 
 • Zeer praktijkgerichte cursus, waardoor direct toepasbaar.
 • Begeleiding door docenten met veel ervaring in de praktijk. 
 • Inclusief examentraining.

Bij deze cursus is een handelsmerk van toepassing. .

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

Tijdens de cursus Projectmanagement wordt projectmanagement zowel vanuit het perspectief van de organisatie als vanuit dat van de deelnemer behandeld. De cursus Projectmanagement is dan ook geschikt voor zowel uitvoerenden als voor leidinggevenden.

Met het IPMA-D certificaat op zak heb je aantoonbare beheersing van de basistheorie van projectmanagement, kun je projectrisico's analyseren en kwaliteitsplannen opstellen. Het IPMA-D certificaat is een externe beoordeling van je projectmanagementcompetenties, waardoor het een uitstekende kans biedt om door te groeien binnen het vakgebied. 

Voor de cursus Projectmanagement IPMA-D is geen specifieke vooropleiding vereist. Een cursus Middle management is wel gewenst, of een afgeronde opleiding op MBO- of HBO-niveau waarbij voldoende aandacht is besteed aan management. Ook is het een pré als je managementkennis hebt opgedaan in de praktijk.

De cursus

De cursus Projectmanagement bereidt voor op het examen IPMA-D en bestaat uit de volgende onderdelen.

Introductie

Allereerst geven we een introductie van de vakvereniging IPMA en kom je erachter wat projectmanagement precies inhoudt. Andere onderwerpen die worden besproken, zijn: IPMA-certificering, competentieontwikkeling, projectoriëntatie en planmatig werken.

Deel 1: Het project

Dit onderdeel gaat over het project zelf. Onder meer de structuur, de indeling en de primaire, secundaire en tertiaire stuurelementen worden besproken.

Deel 2: De projectmanager

In dit deel van de cursus gaan we vooral in op de individuele bijdrage van de projectmanager. Met andere woorden: wat betekent de projectmanager in het geheel? Werken in teamverband en persoonlijke effectiviteit worden besproken, evenals het begrip interactie.

Deel 3: De projectomgeving

In dit laatste onderdeel van de cursus wordt alles dat in relatie staat tot de omgeving van het project besproken. De positie van de organisatie wordt behandeld, raakvlakken met de organisatie komen aan bod en we gaan in op onderwerpen als programmaoriëntatie, portfolio-oriëntatie en organisatieontwikkeling.

Examens en diploma

Het officieel erkende IPMA-examen (niveau D) wordt afgenomen door . Dit examen bestaat uit twee onderdelen: een onderdeel met meerkeuzevragen en een onderdeel met open vragen, waaronder een aantal rekenvragen, korte open vragen en een kort scenario.

Voordat je examen doet, moet er een zelfassessment IPMA-D worden ingevuld. Dit dient om te reflecteren op je functioneren binnen projecten en om je bewust met het vak bezig te laten zijn. Het zelfassessment is een internationale verplichting en moet minimaal twee weken voor het examen worden ingeleverd.

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na succesvolle afronding van het examen heb je een officieel én internationaal erkend IPMA-certificaat (niveau D) op zak. Een zeer waardevolle toevoeging op je cv! 

Voor wie na deze opleiding verder wil studeren is bijvoorbeeld de cursus AgilePM® Foundation of  Kennis- en informatiemanagement interessant. Ook kun je denken aan HBO Management en leidinggeven of de HBO-bachelor of Associate degree Management van LOI Hogeschool. Wel dien je aan de vooropleidingseisen van de desbetreffende bachelor te voldoen.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Alle volledige MBO- en HBO-opleidingen van de LOI zijn door de minister van OCW erkend dan wel aangewezen op grond van de WEB en de WHW. De kwaliteit van de opleidingen en studiebegeleiding staan continu onder controle van professionals uit de praktijk. Ook werken we nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Zo weet je zeker dat je opleiding aansluit op de wensen van de arbeidsmarkt. Je behaalt dan ook een diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Alle bacheloropleidingen van LOI Hogeschool zijn NVAO-geaccrediteerd. Daarnaast heeft LOI Hogeschool het ITK-keurmerk behaald: hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg.

Studiemethode en begeleiding

Alle begeleiding die je nodig hebt

Een opleiding volgen doe je niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding. De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding, die je van start tot eindstreep begeleiden. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 4 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 4 x € 149,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Lesmateriaal

Let op: de lesmaterialen van IPMA-D worden digitaal verstrekt.

Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 780,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.