Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Organisatiemanagement

 • E-learning

In de opleiding Organisatiemanagement staan keten- en verandermanagement centraal. Start vandaag nog!

Bij organisatiemanagement gaat het om het voortdurend optimaal laten presteren van de organisatie. Hierbij kunnen een heleboel verschillende zaken komen kijken, zoals verandermanagement en ketenmanagement. Tijdens de opleiding Organisatiemanagement leer je daar alles over. Hoe leid je bijvoorbeeld een verandering binnen een organisatie in goede banen en hoe lever je op een effectieve en efficiënte manier diensten aan klanten? En hoe los je maatschappelijke problemen op? Klinkt dit je als muziek in de oren, schrijf je dan vandaag nog in en start wanneer jij dat wilt!

Beschrijving

Haal het beste uit mensen en organisaties

Bij organisatiemanagement gaat het om het voortdurend optimaal laten presteren van de organisatie. Hierbij kunnen een heleboel verschillende zaken komen kijken, zoals verandermanagement en ketenmanagement. Tijdens de opleiding Organisatiemanagement leer je daar alles over. Hoe leid je bijvoorbeeld een verandering binnen een organisatie in goede banen en hoe lever je op een effectieve en efficiënte manier diensten aan klanten? En hoe los je maatschappelijke problemen op? Klinkt dit je als muziek in de oren, schrijf je dan vandaag nog in en start wanneer jij dat wilt!

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Wil jij een bijdrage leveren aan de inrichting van de ketenregie in een organisatie, of verandering binnen een organisatie vorm leren geven door middel van veranderstrategie en interventietactieken? Dan is de opleiding Organisatiemanagement echt iets voor jou. Deze opleiding wordt gegeven op hbo-niveau.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Organisatiemanagement 1776 Studieprogramma Inleidende fase
 • Organisatie en verandering

  Om veranderingen te laten slagen moet eerst de missie en strategie van de organisatie bepaald worden. Op basis daarvan kan een interne en externe analyse inzicht geven in de sterkte en zwakke punten, kansen en bedreigingen van de organisatie. Deze vormen samen de basis voor een nieuwe richting en inzicht in de gewenste situatie.

 • Managen en regisseren voor ketens

  In deze module leer je over hoe een organisatie, samen met andere organisaties, op een effectieve en efficiënte manier diensten kunnen leveren aan klanten, alsmede hoe zij daarmee maatschappelijke problemen kunnen oplossen. Deze module focust niet op inhoudelijke aspecten van IT-regie, maar juist op vaardigheden met betrekking tot het inrichten en besturen van ketens, zoals bijvoorbeeld een IT-regieorganisatie.

Inclusief praktijkdagen

Bij het hbo-programma Organisatiemanagement horen twee praktijkdagen. Deze bestaan uit een theoriegedeelte, maar ook uit het maken van praktijkopdrachten. Samen met medestudenten voer je in groepjes en onder begeleiding van een docent een aantal opdrachten uit.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Business IT en Management van Hogeschool NCOI. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Organisatiemanagement heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Organisatiemanagement? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Diploma uitreiking

Waardevol certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Voordelen van examen doen bij NTI
 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.
Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Organisatiemanagement af met twee papers. In de ene paper staat een voorgenomen verandering binnen een organisatie centraal en met de andere paper lever je een bijdrage aan de inrichting van de ketenregie in een organisatie. Je levert de papers in wanneer het jou uitkomt. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Business IT en Management van Hogeschool NCOI een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.