Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

HBO-programma Bedrijfskundig Informatiemanagement

 • E-learning

Leer de kloof tussen business en IT dichten in het HBO-programma bij NTI. Vakliteratuur inbegrepen. Ontvang de gratis studiegids.

Mensen wisselen continu informatie uit. Door de komst van de IT is dit alsmaar makkelijker geworden. Tijd- en plaatsbarrières zijn weggenomen, maar ook taalbarrières zitten niet meer in de weg. Er is één barrière die nog veel aandacht nodig heeft: de kloof tussen business en IT. In het kort hbo-programma Bedrijfskundig Informatiemanagement leer je business en IT op een effectieve manier koppelen, zodat informatie-uitwisseling nóg makkelijker wordt. Wil jij daarmee aan de slag? Volg dan de opleiding informatiemanagement (3 maanden). Lees snel verder!

Beschrijving

Dicht de kloof tussen business en IT

Mensen wisselen continu informatie uit. Door de komst van de IT is dit alsmaar makkelijker geworden. Tijd- en plaatsbarrières zijn weggenomen, maar ook taalbarrières zitten niet meer in de weg. Er is één barrière die nog veel aandacht nodig heeft: de kloof tussen business en IT. In het kort hbo-programma Bedrijfskundig Informatiemanagement leer je business en IT op een effectieve manier koppelen, zodat informatie-uitwisseling nóg makkelijker wordt. Wil jij daarmee aan de slag? Volg dan de opleiding informatiemanagement (3 maanden). Lees snel verder!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Werk jij als IT-manager en wil je je kennis uitbreiden? Wil je meer weten over informatiemanagement en verbetervoorstellen definiëren en implementeren? En vind je het prettig om in korte tijd veel te leren van een onderwerp? Dan past dit korte hbo-programma goed bij jou. Je hebt geen vooropleiding nodig om deze opleiding te kunnen volgen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit korte hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Business IT en Management van Hogeschool NCOI. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Bedrijfskundig Informatiemanagement 7196 Studieprogramma Inleidende fase
 • Business Information Management

  Hoe wordt de IT-afdeling gemanaged? Hoe worden de IT-middelen gefinancierd? Hoe motiveer je medewerkers? In deze module krijg je inzicht in de bedrijfskundige kant van IT. Je leert bedrijfskundige modellen kennen en komt te weten hoe ze toegepast worden op de IT-afdeling. Ook wordt aandacht besteed aan effectief leidinggeven.

Wat leer ik?

In de korte opleiding hbo Bedrijfskundig Informatiemanagement leer je de kloof tussen business en IT dichten. Op die manier wordt informatie-overdracht binnen bedrijven een stuk makkelijker gemakkelijker gemaakt. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Organisaties en informatiemanagement
 • Applicatie architectuur
 • Technische (gegevens) infrastructuur
 • Definiëren van infrastructuur verbetervoorstellen
 • Implementatie van verbetervoorstellen
Inclusief online praktijkbijeenkomst

Bij het korte hbo-programma Bedrijfskundig Informatiemanagement hoort een online praktijkbijeenkomst. Tijdens deze praktijkbijeenkomst geven topdocenten met ruime ervaring in het vakgebied jou uitleg over complexere onderwerpen. De docent gaat de diepte in, zodat jij alle kennis hebt om de korte hbo-opleiding af te ronden. Ook krijg je tijdens de bijeenkomst hulp bij zaken waar je tegenaan bent gelopen en maak je kennis met je medestudenten.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het korte hbo-programma Bedrijfskundig Informatiemanagement heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Diploma uitreiking

Waardevol certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Voordelen van examen doen bij NTI
 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.
Afronding en examenkosten

Je sluit het hbo-programma Bedrijfskundig Informatiemanagement af met één examen. Dit doe je in je eigen tempo wanneer het jou uitkomt. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar de HBO Bachelor Business IT en Management. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de bachelor.