Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

AMBI e-CF®: Infrastructure

 • E-learning

Met deze opleiding doe je in drie maanden onmisbare basiskennis op. Na afronding ben je klaar voor het officiële EXIN-examen. Nu ook te volgen met STAP-budget!

De infrastructuur is de basis waarop informatiesystemen draaien. Iedere ICT'er moet dan ook beschikken over basiskennis op dit gebied. Die kennis doe je op met de korte LOI-opleiding AMBI e-CF® Infrastructure. Na afronding ben je klaar om het EXIN-examen af te leggen. Hiermee behaal je het officiële certificaat AMBI e-CF®: Infrastructure.In deze opleiding komen verschillende basisprincipes, methoden en technieken op het gebied van de IT-infrastructuur aan bod. Zo leer je o.a. over het infrastructureel system, netwerken, internet en datacommunicatie, de data-infrastructuur en over principes van beheer, exploitatie, beveiliging en IT-documentatie.Na ieder onderdeel van de leerstof pas je je opgedane kennis toe in verschillende opdrachten. Heb je alle onderdelen doorlopen? Dan kun je via de EXIN-site een proefexamen downloaden om te zien of je klaar bent voor het examen.De getoonde kosten zijn exclusief externe examenkosten.

In het kort

De infrastructuur is de basis waarop informatiesystemen draaien. Iedere ICT’ er moet dan ook beschikken over basiskennis op dit gebied. Die kennis doe je op met de korte LOI-opleiding AMBI e-CF® Infrastructure. Na afronding ben je klaar om het EXIN-examen af te leggen. Hiermee behaal je het officiële certificaat AMBI e-CF®: Infrastructure. Een waardevolle toevoeging op je cv!

In deze opleiding komen verschillende basisprincipes, methoden en technieken op het gebied van de IT-infrastructuur aan bod. Zo leer je o.a. over het infrastructureel system, netwerken, internet en datacommunicatie, de data-infrastructuur en over principes van  beheer, exploitatie, beveiliging en IT-documentatie.

Na ieder onderdeel van de leerstof pas je je opgedane kennis toe in verschillende opdrachten. Hiermee test je of je de stof beheerst. Heb je alle onderdelen doorlopen? Dan kun je via de EXIN-site een proefexamen downloaden om te zien of je klaar bent voor het examen. Zo weet je zeker dat je straks perfect voorbereid bent.

Daarom kies je voor de cursus AMBI e-CF®: Infrastructure
 • Flexibel studeren, goed te combineren met een baan.
 • Inclusief lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Begeleiding door ervaren professionals.
 • Perfecte voorbereiding op het officiële EXIN-examen.

Deze cursus is een onderdeel uit een erkende en NVAO‑geaccrediteerde HBO‑bacheloropleiding.

Doelgroep en toelating

De opleiding AMBI e-CF® Infrastructure is bestemd voor iedereen die zich goed wil voorbereiden op het officiële EXIN-examen. Kennis van de IT-infrastructuur is een must voor iedereen die in de IT werkt of wil werken. De opleiding is dan ook een aanrader voor iedereen die in deze branche aan de slag wil.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

De cursus

De opleiding is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

IT-infrastructuur

Je leert wat de IT-infrastructuur is en hoe deze zich heeft ontwikkeld. Daarbij is o.a. aandacht voor de functie, de constructie, de achterliggende technologie en de verschillende elementen. Na afronding ben je in staat om in een gegeven situatie een geschikte computer, configuratie of randapparatuur te bepalen. Ook kun je technieken, infrastructuur en hulpmiddelen beschrijven t.b.v. het testproces.

Netwerken, internet en datacommunicatie

In dit onderdeel doe je inzicht op in begrippen die te maken hebben met netwerken, internet en datacommunicatie. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor:

 • Netwerktopologieën en lay-outs (bv. LAN, WAN)
 • Netwerkcomponenten (o.a. switch, router en hub)
 • Cliënt-serverarchitectuur en multitier-architectuur
 • Internetvirtualisatie en cloud
 • Transmissiemedia, communicatielaag en mobiele communicatie
 • Compressie, encryptie en conversie
Data-infrastructuur

Dit onderdeel behandelt de basis en de principes van de data-infrastructuur. Na afronding kun je databasestructuren en de organisatie van de content herkennen aan de hand van bijvoorbeeld een relationeel DBMS, datawarehouse of DSS. Ook kun je vraagtalen toepassen zodat je eenvoudige bevragingen van een dataset kunt uitvoeren.

Beheer, exploitatie en beveiliging

Je leert de principes van beheer en exploitatie kennen. Daarbij is o.a. aandacht voor:

 • Beheermethodieken zoals BiSL, ASL en ITIL
 • Beheer van zelf ontwikkelde en ingekochte applicaties
 • SLA’s en probleemmanagement
 • Bedreigingen en maatregelen
Documentatie

Resultaten van projecten of processen, functionele eisen, technische eisen, testresultaten, rapportages met metingen en analyses, verslagen van beheerprocessen met incidenten… IT-documentatie is omvangrijk en essentieel om de dienstverlening te waarborgen. In dit onderdeel komen de principes en de verschillende aspecten aan bod van documentatie die hoort bij de IT-infrastructuur.

Examens en diploma

Na afronding van deze opleiding ben je klaar om het EXIN-examen e-CF: Infrastructure af te leggen. Dit kun je zelf inplannen via .

Succesvolle afronding van het EXIN-examen geeft recht op het EXIN-certificaat AMBI e-CF®: Infrastructure. Een veelgevraagde certificering en dus een waardevolle toevoeging op je cv!

Wil je na deze opleiding verder leren? Het EXIN-certificaat kan bij doorstroming naar de HBO-bachelor Informatica worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module.

Bij alle LOI-opleidingen staat de kwaliteit voorop. Onze volledige MBO- en HBO- opleidingen zijn wettelijk erkend en worden ontwikkeld volgens de allerhoogste normen. Diezelfde normen hanteren we ook bij onze beroepsgerichte cursussen en opleidingen.

Bovendien werkt de LOI nauw samen met brancheorganisaties en exameninstanties. Een beroepsgerichte opleiding van de LOI sluit daardoor perfect aan op het examen én op de praktijk. Je behaalt dan ook een waardevol diploma waarmee werkgevers je graag zien komen.

Studiemethode en begeleiding

Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen

Een thuisstudie van de LOI biedt alle ruimte om de opleiding goed te kunnen combineren met een baan en druk privéleven. De hele studiemethode is opgezet om flexibel en tegelijkertijd zeer doelgericht te studeren. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding via internet.

 • Volledig flexibel studeren in je eigen tempo.
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert.
 • Altijd online begeleiding door ervaren docenten.
 • Altijd overzicht en houvast met de online leeromgeving.
 • Geen reistijd, optimaal te combineren met werk en privé.
Leren van professionals met veel ervaring

Een opleiding volgen doe je natuurlijk niet alleen. Daarom krijg je altijd online begeleiding.

De LOI hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en werkt alleen met professionals. Topdocenten met ruime ervaring in vakgebied van je opleiding. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een vakspecialist, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op elke vraag.

Studieduur en kosten

Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.

Studieduur: 3 maanden

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!

Lesgeld

Het lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.

Lesgeld thuisstudie : 3 x € 249,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:
 • Al het benodigde lesmateriaal.
 • Begeleiding door ervaren docenten.
 • Toegang tot de online leeromgeving.
 • Langer studeren, zonder extra kosten.
Examenkosten

Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 260,00. Je betaalt dit bedrag aan de desbetreffende exameninstantie.

Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.

Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC), opleidingstrajecten voor zij-instroom en door de wet of CAO verplichte opleidingen behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.

Daarom LOI Zakelijk:
 • Flexibel, erkend en marktgericht onderwijs.
 • Maatwerk binnen de kaders van onze erkenningen.
 • Incompany, klassikaal of thuis studeren.
 • Goed te combineren met een baan.
 • Persoonlijke en directe begeleiding van topdocenten.

Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .

Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.

Je kunt je opleiding binnen 14 kalenderdagen na inschrijving kosteloos herroepen (annuleren). Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.