Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Assurantie A: Inkomen (e-learning met examentraining inclusief examenrecht) - Virtual Classroom

 • Virtueel Klassikaal

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die meer algemene kennis wil opdoen van regelingen en producten op het gebied van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziektekostenverzekeringen. Je hebt mogelijk interesse in de complete opleiding Assurantie A om je te ontwikkelen tot RMiA. Het diploma Assurantie A is één van de vereisten voor inschrijving in het register RMiA van de Stichting Assurantie Registratie.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn. Deze opleiding is de juiste keuze als je grondige kennis wilt opdoen over het socialezekerheidsstelsel en de privaatrechtelijke inkomensverzekeringen. Je krijgt inzicht in de belangrijkste regelingen en producten op het gebied van ziektekosten, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Met deze opleiding behaal je op praktijkgerichte wijze het certificaat Assurantie A: Inkomen. De opleiding Assurantie A: Inkomen is een onderdeel van de volledige opleiding Assurantie A.

Leerplan

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Sociale zekerheid
 • Verzekering medische kosten
 • Arbeidsongeschiktheidsregelingen werknemers
 • Verzekeringsmogelijkheden voor werknemer en werkgever op individuele en collectieve basis
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zelfstandigen

Opleidingskenmerk(en)

Vakopleiding

Rooster

 • Duur van de opleiding: 5 maanden
 • Varianten: Avond, dag, e-learning, virtual classroom
 • Dag klassikaal: 5 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond klassikaal: 10 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • Virtual classroom: 5 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur in een online klaslokaal of 10 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand van een ervaren vakdocent
 • Examentraining: e-learning met 1 bijeenkomst van 3 uur in klassikale of virtual classroomsetting

Leerdoel(en)

Tijdens deze opleiding ontwikkel je kennis en diepere inzichten met betrekking tot de wettelijke regelingen en de rechten en plichten van werkgever en werknemer bij ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Ook wordt aandacht besteed aan de belangrijkste regelingen en producten op het gebied van ziektekosten, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Deze opleiding is met bijeenkomsten of in zelfstudie te volgen. De bijeenkomsten zijn zeer praktijkgericht. Je maakt voortdurend een koppeling vanuit de theorie naar je eigen praktijk. Hierdoor kun je wat je leert direct toepassen in je werk.

In elke opleiding is de docent van cruciaal belang. Daarom stelt NIBE-SVV hoge eisen aan de docenten. De lessen worden uitsluitend verzorgd door docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring in het vakgebied en blijven voortdurend op de hoogte van de laatste inzichten. Zij dagen je met hun ruime ervaring uit om vanuit verschillende invalshoeken naar dagelijkse situaties te kijken.

Toelating

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Daarnaast gaan we ervan uit dat je beschikt over verzekeringskennis op het niveau van Wft Basis en eventueel Wft Schade en dat je enige ervaring hebt binnen het verzekeringsbedrijf.