Skip to footerSkip to content
 1. Alle Cursussen

Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker

 • E-learning

Leer in 3 maanden de skills om een waardevol beleidsmedewerker te worden in de kinderopvang. Studeer in je eigen tempo bij NTI en haal je certificaat!

Vanaf 2019 dient elke kinderopvang- en peuterspeelzaalorganisatie een pedagogisch beleidsmedewerker en coach te hebben. De functie kan gesplitst worden in Pedagogisch Beleidsmedewerker en Pedagogisch Coach. Met deze branche-erkende opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker speel je in op grote vraag naar pedagogisch beleidsmedewerkers. Al in 3 maanden doe je veel praktische kennis op over pedagogiek, kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang. Start vandaag nog met dit erkende hbo-programma!

Beschrijving

Beleidsmedewerker in de kinderopvang worden?

Vanaf 2019 dient elke kinderopvang- en peuterspeelzaalorganisatie een pedagogisch beleidsmedewerker en coach te hebben. De functie kan gesplitst worden in Pedagogisch Beleidsmedewerker en Pedagogisch Coach. Met deze branche-erkende opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker speel je in op grote vraag naar pedagogisch beleidsmedewerkers. Al in 3 maanden doe je veel praktische kennis op over pedagogiek, kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang. Start vandaag nog met dit erkende hbo-programma!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Wil je aan de slag in de kinderopvang of ben je gewoon geïnteresseerd in pedagogiek en beleid? Dan is dit hbo-programma erg nuttig voor jou. Na afloop ken je actuele pedagogische stromingen binnen de kinderopvang en kun je een pedagogisch beleidsplan opstellen.

Branche-erkende opleiding

Deze opleiding is specifiek ontwikkeld op basis van de vereisten vastgesteld door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) en is door het OAK erkend.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: de regie ligt in jouw handen

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker 8595 Studieprogramma Inleidende fase
 • Pedagogisch beleid in de kinderopvang
Wat leer ik?

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je hoe je de kwaliteit van kinderopvangorganisaties kunt verhogen door middel van een pedagogisch beleidsplan. Je doet veel kennis op over pedagogiek, zoals verschillende visies op pedagogiek voor 0-13 jarigen en actuele pedagogische stromingen binnen de kinderopvang. Ook verdiep je je in interactievaardigheden, observatie- en registratietechnieken. Onderwerpen die verder aan bod komen zijn:

 • Ontwikkelingsgericht werken
 • Omgaan met verschillen tussen kinderen
 • Pedagogisch kader en diversiteit
 • Ouderbetrokkenheid
 • Kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang
Inclusief praktijkbijeenkomst

Bij deze opleiding is een gratis praktijkbijeenkomst inbegrepen. Tijdens de praktijkbijeenkomst geeft een topdocent jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Samen met je medestudenten ga je oefenen met de stof.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met het HBO-programma Pedagogisch beleid kinderopvang dien je te beschikken over een diploma MBO niveau 4 voor Pedagogisch medewerker of Peuterspeelzaalleid(st)er.

LINK: Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Diploma uitreiking

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het korte hbo-programma af met een digitaal tentamen.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

NTI-certificaat

Dit hbo-programma is een onderdeel uit een door de NVAO geaccrediteerde HBO Opleiding van Hogeschool NTI. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een branche-erkend certificaat van NTI. Met dit certificaat kun je, indien toelaatbaar, een vrijstellingsverzoek indienen van de betreffende module van de HBO Bachelor opleiding van NTI.