Hoofdverpleegkundige Spoed

  • Category gezondheidszorg
  • Region antwerpen
  • opleidingsniveau bachelor master / phd
  • remoteId 9102752

Over de functie

Als hoofdverpleegkundige voor de spoedafdeling ben je verantwoordelijk voor de verpleegkundige organisatie, planning en coördinatie van de spoedgevallen dienst. Daarnaast sta je mee in voor de uitbouw en het waarborgen van een kwalitatieve hoogwaardige patiëntenzorg.

Je bent de spilfiguur, zowel naar de afdeling Spoed als naar het beleid, om zo mee vorm te geven aan de doelstellingen van het ziekenhuis. Je staat in voor het coachen en leiding geven aan een team van enthousiaste verpleegkundigen.

Verder werk je op een constructieve manier samen met andere diensten en disciplines binnen het ziekenhuis, stel je de werkschema’s en personeelsplanning op van je medewerkers, volg je het materiaalverbruik zorgvuldig mee op en stuurt bij waar het nodig is. Buiten dit alles bewaak je de kwaliteit, de patiëntgerichtheid en de sfeer op je afdeling. 

Functie eisen

Als Hoofdverpleegkundige van de spoedafdeling:

Beschik je over een bachelor (A1) diploma verpleegkunde aangevuld met een bijzondere beroepstitel Spoed en Intensieve Zorgen.

Heb je een kaderopleiding gevolgd of ben je bereid deze te volgen of beschik je over een Master diploma verpleging.

Heb je zin voor verantwoordelijkheid.

Ben je gedreven en communicatief ingesteld.

Durf je beslissingen te nemen, ook in moeilijke situaties.

Beschik je over sterke leidinggevende capaciteiten en kan je een team motiveren.

Over het bedrijf

Kwaliteitsvolle zorg dicht bij huis, dat is waar onze klant voor staat. Het is een vzw die 239 bedden telt, 130 geneesheer-specialisten en 600 enthousiaste medewerkers. Het ziekenhuis is uitgebouwd over twee campussen in de provincie Antwerpen. Onze klant wil haar patiënten dicht bij huis een ruim pakket aan gespecialiseerde zorg bieden. Ze maken er dagelijks werk van om een zorgvoorziening te zijn waar een menselijke benadering centraal staat. Daarom besteden ze- naast de medische zorg- al jaren aandacht aan de niet-medische aspecten die met een ernstige ziekte gepaard gaan.


Wij bieden:

  • Een arbeidsovereenkomst optie vast, startend met een vast contract van bepaalde duur van 6 maanden om door te vloeien, mits een positieve evaluatie, naar een vast contract.
  • Een boeiende en gevarieerde functie in een uitgebouwde structuur waarin de nodige begeleiding, ondersteuning en vorming voorzien is
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques, een goede hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, mogelijkheid tot kinderopvang

recruiter van de vacature

Sofie Helsen

recruiter van de vacature

Sofie Helsen