Verpleegkundige voor afdelingen spoedgevallen en/of intensieve zorgen

  • Category gezondheidszorg
  • Region antwerpen
  • opleidingsniveau bachelor master / phd
  • remoteId 178551

Over de functie

Je zal tewerkgesteld worden op de afdeling spoedgevallen en/ of intensieve zorgen.

Als verpleegkundige Spoedgevallen sta je in voor de opvang van patiënten en het aanbieden van de dringende medische en verpleegkundige zorgen. Je gaat de urgentie van hun behandeling inschatten en staat in voor de stabilisatie en verdere behandeling van de patiënten. Je verleent hierbij een kwalitatieve en veilige patiëntenzorg.

Als verpleegkundige Intensieve Zorgen ben je verantwoordelijk voor het geven van professionele, veilige en kwaliteitsvolle patiëntenzorg waarin je enerzijds aandacht hebt voor de individuele behoeftes en rechten van elke patiënt en anderzijds voor de opvang van familie en naaste.

Je staat in voor het uitvoeren van de algemene en verpleegtechnische zorgen die je door de arts werden toevertrouwd. Je zal deze zorgen uitvoeren op basis van observatie en het nauwkeurig vastleggen van symptomen om bij te dragen tot het stellen van een diagnose of behandeling. Je zal de handelingen helpen verrichten die de verbetering of het herstel van de gezondheid van de patiënt bevorderen. Daarnaast zal je steeds instaan voor de begeleiding van je patiënt bij overlijden.

Verder heb je een zeer divers takenpakket: Up to date houden van het verpleegdossier, opname van de patiënt, ontslag van de patiënt, observatie van patiënt, toediening medicatie, monitoring, patiëntenzorg, katheters, respiratoire zorg, cardiovasculaire zorg, neurologische zorg, wondverzorging, gastro intestinale zorg, parenterale zorg, renale zorg, zorg aan overledene,…

Je werkt op beide diensten nauw samen met de artsen en werkt continu aan je eigen verdere ontwikkeling en professionele deskundigheid.

Functie eisen

Als Verpleegkundige voor de afdeling spoedgevallen en/of intensieve zorgen:

• Ben je in het bezit van een master of bachelor verpleegkundige met een bijzondere beroepstitel intensieve zorg en spoedgevallenzorg.

• Zal je tewerkgesteld worden op de afdeling Spoedgevallen of op de afdeling Intensieve Zorgen of zal je beurtelings ingeschakeld worden in een roulerend systeem op beide afdelingen. 

• Sta je samen met je collega’s voor een klantgerichte service.

• Ben je een echte teamspeler met zin voor verantwoordelijkheid. 

• zijn nauwkeurig en vlot werken samen met een dosis enthousiasme en motivatie je sterke troeven


Wij bieden:

-          Een voltijdse/deeltijdse/halftijdse arbeidsovereenkomst optie vast – startend met een vast contract van bepaalde duur van 6 maanden om door te vloeien, mits een positieve evaluatie, naar een vast contract.

-          een aantrekkelijke verloning met overname van relevante dienstjaren.

-          Hospitalisatieverzekering.

-          Anciënniteitsverlof

-          Een uitdagende job in een aangename werksfeer.

-          Fietsvergoeding

-          Interessante bijscholingsmogelijkheden ( zowel intern als extern).

-          personeelsactiviteiten

Over het bedrijf

Onze Klant is een Algemeen Ziekenhuis, met een uitgesproken regionaal karakter, die een zeer brede waaier aan gespecialiseerde medische, medisch-technische en poliklinische diensten aanbieden. De laatste jaren werken ze sterk aan hun beleid en hebben ze een frisse wind door het ziekenhuis laten waaien. “Vriendelijkheid en zorg voor al onze patiënten” dat is waar het om draait. Ze proberen dat door te trekken in een zeer laagdrempelige vorm van communicatie zowel in het team als naar de patiënten en diens omgeving toe.

recruiter van de vacature

Sofie Helsen

recruiter van de vacature

Sofie Helsen