Verpleegkundige Intensieve Zorgen

  • Category gezondheidszorg
  • Region antwerpen
  • opleidingsniveau certificaat bachelor
  • remoteId 174307

Over de functie

Als IC – Verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor het geven van professionele, veilige en kwaliteitsvolle patiëntenzorg waarin je enerzijds aandacht hebt voor de individuele behoeftes en rechten van elke patiënt en anderzijds voor de opvang van familie en naaste.

Je staat in voor het uitvoeren van de algemene en verpleegtechnische zorgen die je door de geneesheer werden toevertrouwd. Je zal deze zorgen uitvoeren op basis van observatie en het nauwkleurig vastleggen van symptomen om bij te dragen tot het stellen van een diagnose of behandeling. Je zal de handelingen helpen verrichten die de verbetering of het herstel van de gezondheid van de patiënt bevorderen. Daarnaast zal je steeds instaan voor de begeleiding van je patiënt bij overlijden.

Als Verpleegkundige Intensieve Zorgen zorg je dat je steeds op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen en producten binnen je afdeling. Je zal meewerken aan de organisatie en controle van alle verpleegkundige activiteiten en de bijhorende administratie. Ook de opvang en begeleiding van studenten en nieuwe medewerkers neem je met veel plezier op in je takenpakket zodat ook zij snel ingewerkt kunnen worden.

Als IC- Verpleegkundige heb je een zeer divers pakket aan dienst gebonden taken: Up to date houden van het verpleegdossier, opname van de patiënt, ontslag van de patiënt, observatie van patiënt, toediening medicatie, monitoring, patiëntenzorg, katheters, respiratoire zorg, cardiovasculaire zorg, neurologische zorg, wondverzorging, gastro intestinale zorg, parenterale zorg, renale zorg, zorg aan overledene,…

Communicatie is enorm belangrijk op Intensieve Zorgen en dient dan ook op verschillende niveaus gegeven te worden. Je zal het steeds een open en directe lijn van communicatie hanteren om je patiënten, diens familie en je collega’s in te lichten. Ook alle administratie; opname, patiëntendossier, aanvraag van onderzoeken, apotheek,… enzoverder hoort erbij.

Functie eisen

Als Verpleegkundige Intensieve Zorgen:

-          Ben je afgestudeerd als Verpleegkundige, minimum Bachelor niveau met een BanaBa Intensieve zorgen en Spoed OF ben je bereidt deze te behalen tijdens je tewerkstelling.

-          Wil je je op regelmatige tijdstippen bijscholen om je bijzonder beroepstitel te kunnen behouden.

-          Neem je zelf initiatief om je de nieuwe technieken zo snel mogelijk eigen te maken.

-          Kan je goed omgaan met stressfactoren en presteer je goed onder een hoge werkdruk.

-          Staat de patiënt steeds op de eerste plaats.

-          Bezit je het vermogen om uitgesproken en onuitgesproken informatie op te pikken en op een gepaste manier hierop te reageren.

-          Heb je een 360° inlevingsvermogen met een hoog empathie gehalte. Je toont begrip, kan rekening houden met standpunten en gevoelens, denkt aan de behoeften en belangen van de ander en reageert adequaat op de door andere geuite gedachten, gevoelens, behoeften en verwachtingen.

-          Is samenwerken en overleg voeren met anderen één van je beste eigenschappen zodat jullie samen de beste zorg voor de patiënt kunnen bereiken. Je bent betrokken bij de organisatie en zal de belangen verdedigen bij anderen.

-          Heb je een analytisch denkvermogen en kan je een probleem duiden in zijn verbanden om zo de oorzaak op te sporen.

-          Ben je flexibel, resultaatgericht, een echte initiatiefnemer, besluitvaardig en een krak in organiseren.


Wij bieden:

-          een Full Time contract; 40uur per week; te werken in een flexibele uurrooster met shiftwerk ( vroege en late) en weekendwerk.

-          Loonpakket: barema loon, maaltijdcheques, woon- werkverkeer, hospitalisatieverzekering.

-          Interne opleidingsmogelijkheden om jezelf zowel op persoonlijk als professioneel vlak te kunnen blijven ontwikkelen.

Over het bedrijf

Onze klant is een regionaal ziekenhuis met 2 campussen in regio Antwerpen met sterke referentiediensten waarin initiatief nemen om te blijven ondernemen en het realiseren van nieuwe referentiediensten voorop staat. We streven groeiende medische activiteiten na waarin we samen, op een respectvolle manier, toegankelijke kwaliteitsgeneeskunde en zorg kunnen aanbieden.

Waarden die hierin centraal staan zijn:

-          Tevreden patiënten door kwaliteit en vriendelijkheid

-          Enthousiaste artsen en medewerkers door een hoge betrokkenheid

-          Superieure dienstverlening en een attractieve infrastructuur

-          Ecologisch en economisch werken

recruiter van de vacature

Sofie Helsen

recruiter van de vacature

Sofie Helsen